Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Ajuntament signa un conveni de col·laboració amb l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil

4 de desembre de 2019

L'Ajuntament d'Esplugues i l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi han signat un conveni per fixar les condicions de col·laboració en matèria de protecció civil. L'acord l'han subscrit aquest dimecres l'alcaldessa, Pilar Díaz, i el president de l'entitat local, Joel López.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Esplugues es compromet a col·laborar amb l'Ajuntament en la prevenció de riscos per a les persones, els béns, el medi ambient i en situacions d’emergència o pre-emergència. El conveni, amb una vigència inicial de quatre anys, prorrogable per quatre més, estableix que l'Ajuntament "aportarà a l’entitat una quantitat en concepte de subvenció econòmica municipal referida per garantir-ne el seu funcionament i coadjuvar a la realització de les activitats derivades de la seva col·laboració". La previsió pressupostària per al primer any de funcionament és de 6.000 €, dotació que podrà variar cada any depenent de les possibilitats econòmiques i pressupostàries de l’Ajuntament i de l’evolució de la col·laboració.

Per afavorir la coordinació, es nomenarà una comissió mixta de seguiment, integrada per una presidència (que serà assumida per l'alcaldessa, tot i que en alguns casos pot recaure en el regidor de Protecció Civil, Javier Giménez) i cinc vocalies (el responsable tècnic del servei de Protecció Civil i un representant de la Policia Local, designats per l'Ajuntament, i tres persones nomenades per l’associació).

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Esplugues es va constituir el novembre del 2016 i compta actualment amb una dotzena de membres, que han rebut o estan en procés de rebre formació.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B