Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Ajuntament recolza el Dia de la Terra amb un comunicat

22 d'abril del 2020

L'Assemblea de Nacions Unides va declarar el 22 d'abril com a Dia Internacional de la Mare Terra (https://www.un.org/es/observances/earth-day) per sensibilitzar sobre els problemes del medi ambient i preservar el planeta. En ple confinament per la crisi sanitària i social de la Covid-19, l'Ajuntament recolza aquesta efemèride amb el següent comunicat:

"Avui, 22 d’abril, és el Dia de la Terra. Un dia on volem posar en especial relleu la transcendia que ha tingut pel nostre Planeta el confinament humà a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

Fins ara, hem estat en alarma per la situació d'emergència climàtica, per culpa d'anys de progrés humà insostenible que han implicat afectacions molt greus en el canvi climàtic: extinció d'espècies, contaminació dels mars i oceans, contaminació atmosfèrica i sonora... que han repercutit directament i indirectament en tots nosaltres. Però tot aquest frenesí s'ha aturat breument a causa del confinament, al fre de la nostra activitat. S'ha vist un canvi positiu en la salut de la Terra, com és la reducció dràstica de les emissions contaminants arreu del món i un increment de la biodiversitat.

Ara, la por que tenim és que aquesta fita en la salut del nostre Planeta s’acabi. No volem que un cop acabi l'estat d'alarma es torni a la situació dramàtica i insostenible del passat. Volem que aquesta tendència positiva continuï a l’alça i per això cal l’esforç de tothom.

L'Ajuntament té l'objectiu clar d’aconseguir un millor futur per a tots i per a totes i, això passa clarament per continuar cuidant del medi ambient. Encara que impliqui canvis en els nostres hàbits diaris, la fita a assolir és arribar a ser més sostenibles, tenir més cura i respecte a l’entorn i vetllar per la resta d’éssers vius que cohabiten amb nosaltres. Ara tenim l’oportunitat de partir de zero, d'un zero ecològic, d'un zero compost de les millores que hem fet fins ara on tots i totes som clau.

Ara, durant el confinament, també és moment per reflexionar sobre la salut del Planeta. Per això, et demanem que t’impliquis juntament amb nosaltres. Tothom ha de participar en aquest canvi, un canvi que depèn de la voluntat i la col·laboració de tots nosaltres.

Us deixem l’enllaç a l’estudi Pérdida de naturaleza y pandemias. Un planeta sano por la salud de la humanidad, de la World Wildlife Fund (WWF), que parla de la relació directa entre la destrucció de la naturalesa, el canvi climàtic i l’augment del risc de pandèmies: https://www.wwf.es/?54120/Perdida-de-naturaleza-y-pandemias-Un-planeta-sano-por-la-salud-de-la-humanidad".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B