Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Ajuntament incidirà en els punts negres de l'incivisme amb gossos

La Policia Local aplica tolerància zero amb les deposicions canines a la via pública

15 de novembre del 2016

La campanya municipal Quiet, jeu i recull la seva caca, per eradicar les actituds incíviques de les persones que no recullen les deposicions dels seus gossos a l'espai públic, continuarà amb noves accions durant el mes de novembre.

L'Ajuntament ha elaborat un mapa amb zones repartides per tota la ciutat on s'han detectat un major nombre de comportaments incívics per aquest motiu. Durant el novembre, es distribuirà en aquests punts material editat a les persones propietàries de gossos per informar-los sobre l'obligatorietat de recollir els excrements i de portar els gossos lligats i identificats –així com les corresponents sancions per no fer-ho–, entre altres aspectes relacionats amb la tinença responsable d'animals que recull l'Ordenança municipal sobre convivència i civisme.

Operació Ca

De forma periòdica, la Policia Local porta a terme l'anomenada Operació Ca, centrada en les actuacions incíviques relacionades amb la tinença de gossos i, especialment, en les deposicions que no es recullen, una de les conductes més denunciades per la ciutadania d'Esplugues.

La Policia Local aplica tolerància zero en el cas de les deposicions a la via pública o a parcs infantils, que comporten sancions de 300 i 450 euros, respectivament. Segons la Policia Local, "no es tracta de criminalitzar a la ciutadania que gaudeix de la companyia de mascotes de manera responsable", sinó d'actuar contra la tinença no responsable i aplicar, en aquests casos, tolerància zero davant les conductes més greus.

Les relacionades amb animals de companyia són la segona tipologia d'infraccions per incivisme més denunciades a la ciutat. Entre octubre del 2015 i setembre del 2016 hi ha hagut 131 denúncies d'aquest tipus, un 26,7% més que en el període octubre 2014-setembre 2015. Els comportaments incívics més denunciats continuen sent els relacionats amb el consum d'alcohol: 199 en els darrers dotze mesos.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B