Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Ajuntament dóna suport a la vaga feminista

Unes 200 persones, a la concentració davant la plaça Santa Magdalena

8 de març del 2018

Tal com va acordar el Ple municipal del 21 de febrer, l'Ajuntament d'Esplugues s'adhereix a la vaga feminista convocada per al 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, per conscienciar que sense les dones, el món s’aturaria, i també per denunciar les situacions de discriminació i violència masclista que pateixen les dones. La moció aprovada per una àmplia majoria planteja, entre d’altres, donar suport a la vaga general feminista "en qualsevol dels formats plantejats, facilitant que les treballadores i treballadors de l’Ajuntament i empreses municipals es puguin adherir a la vaga".

Avui s'ha fet, a les 12 hores, la Lectura del manifest commemoratiu del Dia Internacional de les Dones a la plaça Santa Magdalena, acte al qual han acudit unes 200 persones. En el text, llegit per l'alcaldessa, Pilar Díaz, es reconeix que "la justícia de gènere i els drets de les dones són un element estructural en tota política pública que persegueixi un món, un país, un territori o unes ciutats cohesionades i inclusives" i que "la transformació del sistema patriarcal té un impacte per a tota la societat. Trenca amb la mirada única, androcèntrica i heteronormativa del món".

Així mateix, fa una crida a reivindicar "la sororitat com a instrument polític de gènere, definit per Marcela Lagarde com “l’aliança feminista entre les dones per canviar la vida i el món en un sentit just”' i acaba dient que "continuem defensant amb fermesa el nostre compromís en el suport i desenvolupament de les polítiques de gènere en el món municipal i en una major representativitat política de les dones".

Seguiment de la vaga a l'Ajuntament

El seguiment de la vaga feminista d'avui entre treballadores i treballadors de l'Ajuntament ha estat del 31,27% del conjunt de la plantilla, que puja a un 37,97% en el cas de les dones. En total, 76 persones (60 dones i 16 homes) han fet vaga en alguna de les modalitats de la convocatòria (65 persones han exercit el dret a vaga durant dues hores i 11 persones durant tota la jornada laboral).

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B