Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Ajuntament convoca un premi de recerca històrica sobre dones espluguines

16 de març del 2023

L'Ajuntament ha convocat, a través del Servei de Patrimoni Cultural i Memòria Democràtica, la primera edició del Premi de Recerca Teresa Jansana, amb l'objectiu de fomentar l'estudi històric de les dones d'Esplugues al llarg dels temps, des d'una perspectiva feminista.

Dotat amb 2.000 euros, s'hi pot presentar qualsevol persona amb estudis superiors finalitzats o en curs. En aquesta primera edició, la temàtica escollida és la investigació sobre el paper de les dones en el procés de producció de la fàbrica de ceràmica Pujol i Bausis.

Precisament, el premi rep el nom de Teresa Jansana, una treballadora de la fàbrica Pujol i Bausis dels anys 20 del segle passat. Amb això es vol reivindicar la recuperació de l’oblit injust de moltes dones anònimes.

Les propostes s'hi poden presentar fins al 16 d'abril. Les bases es poden consultar aquí: https://museus.esplugues.cat/premiteresajansana. El proper dimecres 29 de març, a les 18 hores, tindrà lloc la presentació oficial del Premi en un acte a la Masoveria de Can Tinturé.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B