Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'ajuntament avança en transparència

Es posa en marxa el portal Govern Obert i Transparència, que agrupa serveis, tràmits i informació pública d’interès, i s’obren nous canals de participació per valorar serveis

1 de febrer del 2016

Amb l’objectiu de garantir l’accés de la ciutadania a la informació pública i afavorir la participació, el web municipal ha activat el portal Govern Obert i Transparència, que agrupa serveis, tràmits i informació pública d’interès, de forma clara i directa. Al portal es pot accedir a través de l’apartat Transparència Esplugues que es pot veure a la pàgina principal del web municipal.

Facilitar l'accés a la infomació municipal

Per facilitar encara més l'accés de la ciutadania, s'ha instal·lat el portal com a pàgina d'inici a l'ordinador públic del Punt d'Atenció a la Ciutadania (PAC) Central d'Esplugues, l'àrea de l'Ajuntament on s'inicien la majoria de tramitacions (informació de l'Ajuntament i de la ciutat, registre d'entrada de documents, tràmits...), situat a la plaça de Santa Magdalena, número 24.

Tot i que molta de la informació ja es podia consultar al web, el portal de transparència recull i organitza les dades sobre diversos aspectes: informació institucional i organitzativa, gestió econòmica, acció de govern i normativa, contractes, convenis i subvencions... Tant des del web com des del portal, la ciutadania pot accedir directament a l'agenda de l'alcaldessa i l'agenda dels regidors i regidores, així com conèixer els actes i acords institucionals, fer un seguiment de l’execució del pressupost municipal, accedir als processos participatius en curs o obtenir informació pública sobre els responsables polítics i tècnics de l’Ajuntament.

Aquesta informació és clau per millorar la qualitat democràtica del municipi, oferint a la ciutadania un millor coneixement i més capacitat per avaluar les actuacions dels poders públics.

El portal també inclou un catàleg de serveis i tràmits, on s’agrupen les tramitacions que es poden realitzar en línia, sense necessitat de traslladar-se i fer cua a les dependències municipals. Així com l’enviament de suggeriments, queixes i propostes i poder obtenir una resposta a aquestes demandes.

Enquestes per valorar serveis

Afavorir la participació en la gestió pública és un altre dels objectius que persegueix el portal Govern Obert i Transparència. A més d’agrupar tots els espais participatius estables de la ciutat, s’hi incorpora com a novetat la possibilitat de realitzar enquestes per valorar determinats serveis municipals, com per exemple les escoles bressol, l’Oficina Jove d’Emancipació o el Centre d’Informació i Recursos per a Dones Vil·la Pepita. Aquestes enquestes permanents s’afegeixen a la que mensualment s’efectua des d’EL PONT (a través de codi QR) i des del web municipal www.esplugues.cat, per mesurar determinats àmbits de gestió pública i enviar propostes de millora.

Aquests canvis, que van en la línia de la nova Llei de transparència, accés a la informació i bon govern aprovada pel Parlament, suposen un nou pas en l’aplicació de mesures de transparència, camp en què l’Ajuntament fa anys que acredita bones pràctiques que li han valgut diferents reconeixements públics, com el fet de ser un dels pocs ajuntaments catalans que ha complert en les dues edicions (2013 i 2014) amb el 100% dels indicadors del segell de transparència Infoparticipa concedit per la Universitat Autònoma de Barcelona.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B