Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Ajuntament d'Esplugues activa el pla municipal VentCat en fase d'alerta per l’episodi de ventades

La mesura prohibeix accedir als parcs i zones de joc infantils i atura temporalment les obres i treballs municipals a l’exterior, les activitats escolars i extraescolars als espais exteriors dels centres docents i les activitats esportives i esdeveniments a l’aire lliure i vigilància de zones que es puguin veure afectades pel fort vent

19 de gener de 2020

L'Ajuntament d’Esplugues ha activat el pla municipal VentCat en fase d'alerta a causa de l’episodi de ventades que està originant la borrasca Glòria. L’Ajuntament ha comunicat la decisió al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i l’alcaldessa Pilar Díaz ha signat un decret d'activació del pla, que contempla avisar la població a través dels mitjans de comunicació previstos, així com informar a les persones responsables de les dependències municipals i centres públics que es puguin veure afectats. Es preveu que la situació meteorològica actual associada a forts vents i precipitacions, tingui una durada de fins a les 24 hores del dimarts dia 21.

Amb aquesta mesura, queda prohibit accedir als parcs que s'han tancat aquest matí (Ca n'Hospital, Concòrdia, Can Vidalet, parcs dels Torrents, Pou d'en Fèlix i Onze de Setembre) i zones de joc infantils, aturada temporal de les obres i treballs municipals a l’exterior, aturada de les activitats escolars i extraescolars als espais exteriors dels centres docents, així com activitats esportives i esdeveniments a l’aire lliure i vigilància de zones que es puguin veure afectades pel fort vent.

arbrecaigutEspluguesTALLADA.jpg

Amb l’activació, l’Ajuntament recomana a la ciutadania que estigui atenta a informacions addicionals que puguin esdevenir-se durant d’episodi i es mantinguin informats amb el Servei d‘Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament i el telèfon gratuït 900 30 00 82. L’Ajuntament emetrà un comunicat de desactivació del pla i de les mesures establertes.

Podeu accedir al comunicat d'activació el pla municipal VentCat en aquest enllaç.

Esplugues, la comarca del Baix Llobregat i bona part de Catalunya es troben en fase d’alerta VenCat, per vents forts, NeuCat, per possibilitat de nevades, i InunCat, per episodis de pluja intensa.

Protecció Civil ha advertit aquest matí que la cota de neu podria arribar als 200 metres. Davant aquest episodi meteorològic, es recomana a la ciutadania que estigui pendent dels avisos i comunicacions que es facin públics. També recorda que cal extremar les precaucions, sobretot en els desplaçaments, i evitar la celebració d'activitats a l'aire lliure.

consellsventades.jpg

Aquests són uns consells que us recomanem que tingueu en compte davant les ventades d’avui. Podeu trobar més informació i consells a aquest enllaç

A casa

- Tanque i assegureu portes, finestres i tendals. Abaixeu completament les persianes i, si són de cordó, subjecteu-les bé.

- Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l'exterior

-  Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

- No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

- Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

- Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.

Si heu de conduir

- Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.

- Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.

- Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.

- Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.

- Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

Si feu una activitat de lleure

- Aneu amb compte en practicar esports a l’aire lliure.

- En l’esquí, tingueu en compte que els remuntadors poden veure’s afectats pel vent.

- Al mar, no navegueu i vigileu amb els amarratges de les embarcacions. No passegeu per les esculleres o espigons o zones properes al mar.

- A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos (per exemple, pedres per un pendent pronunciat) i afavorir l’acumulació de neu, amb l'augment consegüent del perill d’allaus.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B