Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues ha celebrat aquest migdia la Diada Nacional de Catalunya

S'han fet les ofrenes florals però no els balls de les entitats a causa de la pandèmia de Covid

11 de setembre de 2021

Esplugues ha celebrat aquest migdia la Diada Nacional de Catalunya al parc Onze de Setembre de la ciutat, amb ofrenes florals però sense els balls de les entitats a causa de la pandèmia de Covid.

L'acte ha començat a migdia amb la hissada de la bandera, que ha estat a càrrec d'agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra. Tot seguit, després de la interpretació del Cant de la Senyera, s'ha donat pas a les ofrenes florals.

fotonoticiadiada1.jpg

L'Ajuntament d'Esplugues, en representació de tota la ciutadania, ha fet l'ofrena de la institució, seguida per la dels grups municipals i la de les diferents formacions polítiques que s'han sumat a l'acte.

Seguidament, les persones representants de les més de 20 entitats presents a l'acte han dipositat les flors al monument commemoratiu del parc Onze de Setembre i l'Esbart Vila d'Esplugues ha llegit un poema.

fotonoticiadiada2.jpg

"La història, ara mateix, va de superar les diferències i reunir totes les forces possibles per posar fi, per fi, a la pandèmia, i afrontar la recuperació. Perquè és en els moments difícils quan hem de saber escollir les prioritats", ha afirmat Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues, que ha afegit: "Treballem per la justícia, perquè totes les veïnes i els veïns d'Esplugues i de Catalunya tinguin accés a les mateixes oportunitats".

fotonoticiadiada3ok.jpg

La celebració de la Diada a Esplugues s'ha tancat amb el Cant dels Segadors.

Com l'any passat, l'acte del 2021 s'ha adaptat als requeriments de seguretat sanitària a causa de la pandèmia de Covid-19: aforament limitat, ús de mascareta i manteniment de la distància de seguretat.

 

 

10 de setembre de 2021

Esplugues tornarà a fer aquest 11 de setembre una celebració de la Diada Nacional de Catalunya adaptada als requeriments de seguretat imposats per la pandèmia de Covid-19.

fotomonumentdiada2020.jpg L’acte començarà, com cada any, a les 12 hores al parc Onze de Setembre. Es mantindran les ofrenes florals d’entitats, partits polítics i institucional –hi ha confirmades més de vint–, que aniran precedides del Cant de la Senyera i la hissada de bandera, i posteriorment hi haurà una intervenció de l’alcaldessa, Pilar Díaz, i el Cant dels Segadors per cloure l’acte.

Aquest any tampoc no es faran els tradicionals balls i cants corals per mantenir la distància interpersonal.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B