Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

"La vivència d'uns Jocs Paralímpics és increïble"

Ignacio Àvila participa a Rio 2016 en els seus cinquens Jocs, els primers en ciclisme

6 de setembre de 2016

L'esportista paralímpic Ignacio Àvila (amb deficiència visual), resident a Esplugues des de fa anys, ja té experiència en Jocs Paralímpics. De fet, té dues medalles com a atleta: plata en 4x400 a Sidney 2000 i bronze en 1.500 a Pequín 2008. Però els de Rio de Janeiro, que comencen el 7 de setembre, seran els primers que disputi com a ciclista.
- Són els teus cinquens Jocs Paralímpics, primers en ciclisme ...
- Així és! A Sydney, Atenes, Pequín i Londres vaig anar com a atleta de mig fons (800 i 1500 metres) i a Rio, en el meu nou projecte com a ciclista en tàndem, amb Joan Font.
- Quina preparació heu fet?
- Depèn del moment de la temporada. En els últims mesos abans dels Jocs ha estat a força de concentració a altitud a Andorra i les últimes setmanes abans de viatjar a Rio, hem estat a Mallorca tocant velòdrom i carretera, amb doble i fins triple sessió d'entrenament, alhora que molt consentit i cura pels fisios i equip mèdic.
- Creus que aquests Jocs els viuràs de forma diferent per tractar-se d'un altre esport?
- Una cosa diferent serà, ja que pas de competir a l'Estadi Olímpic d'atletisme al Velòdrom Olímpic i per les carreteres de Rio. Però l'experiència d'uns Jocs és igual per a tots els esportistes que practiquen diferents esports. És una vivència increïble.
- ¿En quines proves heu previst competir, i amb quines aspiracions?
- El dia 8 competirem al velòdrom en la prova de persecució, on som els actuals subcampions del món, d'aquest any, i tenim moltes opcions de pujar al podi, igual que a la contrarellotge que disputarem el 14 i la ruta el 16, una ruta en la qual som els actuals campions del Món.
- Quins han estat els vostres millors últims resultats?
- El més recent, al març, el subcampionat mundial en persecució. Però de la que més orgullós estic és de la consecució del Campionat del Món de Carretera del 2015, que m'ha permès vestir el mallot de arc de Sant Martí durant dos anys, ja que el pròxim Campionat del Món serà el 2017.

Els Jocs Paralímpics de Rio se celebren del 7 al 18 de setembre i les competicions on participa Ignacio Àvila són les següents:

8 de setembre - Persecució en velòdrom
11 de setembre - Prova del km en velòdrom
14 de setembre - Contrarellotge
17 de setembre - Prova en ruta

A més, el 8 de setembre, la imatge del tàndem apareixerà als 5.500.000 cupons de l'ONCE.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B