Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La segona jornada dels Petits Talents Científics mostra nous experiments a les aules

30 de maig del 2018

El 16 de maig va tenir lloc la primera jornada del 1r Fòrum dels Petits Talents Científics d'Esplugues. Avui s'ha celebrat la segona jornada del mateix fòrum, amb alumnat de 3r, 4t, 5è i 6è de primària de les escoles Prat de la Riba, Can Vidalet, Isabel de Villena, Folch i Torres i Matilde Orduña. Uns 200 nens i nenes han anat avui a l'Espai Baronda a presentar els experiments que han estat fent a l'escola i que els han permès conèixer de primera mà el mètode científic. Es tracta d'una acció municipal lligada al Pla Educatiu d'Entorn que ha servit per format el professorat en ciència bàsica per transmetre als nens i nenes els protocols necessaris per dissenyar i realitzar un experiment que els permeti provar o refutar una hipòtesi.

"Les ciències són molt àmplies i la inquietud l'hem de tenir sempre així que aplaudim la feina que heu fet", ha dit l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, als infants, qui ha recordat que Marie Curie deia que "un científic al seu laboratori no és només un tècnic, és també un nen col·locat al davant de fenòmens naturals que l'impressionen com un conte de fades".

Nens i nenes de 5è de primària de l'Escola Prat de la Riba han presentat el projecte Tots els materials aïllen igual? després de comprovar que algunes aules de l'escola eren més fredes que altres. De 4t de primària de l'Escola Can Vidalet, han explicat el projecte Els teixits dels banyadors ajuden a nedar més ràpid? després de veure la facilitat dels dofins per creuar l'aigua i comparar-los amb les competicions de natació.

Des de 6è de primària de l'Escola Isabel de Villena s'ha presentat el projecte La llum i els colors per comprovar si la llum es torna del color dels filtres que travessa i els nens i nenes de 3r de primària de l'Escola Folch i Torres han explicat els seus experiments per comprovar si L'aire pesa?, pesant un globus i una pilota inflats i desinflats.

Finalment, de 3r de primària de l'Escola Matilde Orduña, han mostrat de quina manera van respondre a la pregunta de si Afecta la Coca-Cola al nostre organisme?, que va ser submergint en el refresc o en aigua diferents òrgans que van buscar en una carnisseria. Tots els treballs han estat molt aplaudits per l'alumnat assistent a la jornada i han despertat diverses qüestions, que han estat ateses pels nens i nenes que presentaven els treballs.

Al final de la jornada Pilar Díaz ha dit als infants que els projectes estan "molt ben treballats i molt ben guiats per les vostres mestres" i que "a banda de talents, sou molt valents per transmetre les coses que feu". Per la seva banda, la inspectora de Serveis Territorials d'Ensenyament del Baix Llobregat, Sònia Fernández Cuenca, ha agraït l'esforç dels nens i nenes "que han pujat a l'escenari a fer la presentació i a l'Ajuntament d'Esplugues per la seva iniciativa".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B