Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La residència de la Fundació Finestrelles s’amplia adaptant-se a l’envelliment

Incorpora una planta per atendre les necessitats de mobilitat, accessibilitat i salut derivades de les edats avançades de residents amb discapacitat intel·lectual

16 de juny del 2017

Les persones amb discapacitat intel·lectual (DID) han quadruplicat la seva esperança de vida en els últims 30 anys (ara la mitjana arriba als 70 anys). Per aquest motiu, la Fundació Finestrelles, que fa més de 40 anys que treballa a Esplugues pel benestar de les persones amb DID i les seves famílies, ha adaptat les seves instal·lacions amb la creació d’una residència de 24 hores especialitzada en el període d’envelliment d’aquestes persones. Cal tenir en compte, a més, que “el període d’envelliment d’aquest col·lectiu s’inicia en edats prematures, a partir dels 45 anys”, diu el president de la fundació, Lluís Monset.

La nova residència consta de 38 llits –la gran majora, places subvencionades per la Generalitat–, 12 més dels que tenia l’antiga llar, però sobretot dóna resposta a les necessitats de mobilitat, accessibilitat i salut derivades de les edats avançades de molts dels residents. Així, s’han eliminat les barreres arquitectòniques, s’han creat espais perquè tinguin la màxima autonomia possible i per poder organitzar activitats adaptades. La Fundació Finestrelles, situada en terrenys cedits per l’Ajuntament, té també un edifici per a teràpia ocupacional.

Les noves instal·lacions s'han inaugurat oficialment el 16 de juny, amb la presència de la consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i de l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz.

L’alcaldessa va dir que “és un dia per posar en valor la tasca de la Fundació Finestrelles, que ens ajuda a fer una millor Esplugues”. Per a la consellera, “la residència contribueix a crear una qualitat de vida més inclusiva i més acceptable”.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B