Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Google Street View ja permet visitar virtualment el centre històric, el parc de Can Vidalet i Sant Pere Màrtir

14 de juny de 2016

Des d'aquesta primavera, punts d’interès patrimonial d’Esplugues com La Rajoleta, la ruta del centre històric, el Parc de Can Vidalet i Sant Pere Màrtir ja es poden recórrer des de Google Street View.

D'aquesta manera, ja es pot fer una visita virtual al recinte de La Rajoleta, envoltant l'edifici del museu i les diferents tipologies de forns. El visitant virtual també pot endinsar-se en el parc de Can Vidalet i anar fins al llac. O baixar des de la parròquia de Santa Magdalena pel carrer Montserrat, al centre històric d'Esplugues, i també pot pujar a Sant Pere Màrtir i les bateries antiaèries.

Això és possible gràcies al projecte Google Trekker Catalunya, fruit d’un acord signat entre Google i la Generalitat de Catalunya, en què ha participat l’Ajuntament d’Esplugues a través de la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

La tecnologia Google Street View permet accedir a una localització des de Google Maps, veure-la en visió panoràmica de 360 graus i recórrer-la de forma immersiva amb l'ordinador, la tauleta o el mòbil. Fins ara, a Catalunya, això només es podia fer amb indrets on podia passar un vehicle.

Tecnologia Google Trekker

Gràcies a la tecnologia Google Trekker ara també es pot accedir amb Google Street View a rutes només realitzables a peu, parcs naturals, interiors de monuments i fins i tot algunes infraestructures turístiques. Les imatges d’aquests indrets han estat gravades amb una motxilla d’1,2 metres i 18 kg de pes. La càmera, de 15 lents, capta una imatge de 360 graus cada 2,5 segons. La motxilla la porta una persona que pren les imatges mentre camina.

Són 300 els indrets de Catalunya que es poden visitar virtualment a través de la tecnologia Google Trekker. Catalunya se situa així com la destinació europea amb més rutes trekkejades per quilòmetre quadrat.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B