Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La presidenta del Congrés dels Diputats visita Esplugues

Meritxell Batet signa al Llibre d’Honor de l’Ajuntament i visita el recentment estrenat centre de control d’última generació de l’Hospital Sant Joan de Déu per regular el flux de pacients

15 de novembre del 2021

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha efectuat una visita institucional aquest 15 de novembre a Esplugues. En primera instància ha acudit a l’Ajuntament, on ha signat al Llibre d’Honorha agraït a l'alcaldessa, Pilar Díaz, a l'equip de govern i als regidors i regidores la seva benvinguda. Després de signar al Llibre d'Honor, Batet ha felicitat els responsables de l'Ajuntament per la seva dedicació i la feina que fan per als veïns i veïnes de la ciutat. La presidenta del Congrés ha recalcat que "és sobretot des de l'administració més propera a la ciutadania des d'on es pot millorar la vida de les persones."

650_BATETCONSISTORI.jpg

Tot seguit, Batet, acompanyada de Pilar Díaz i dels tinents d'Alcaldia Eduard Sanz i Sara Forgas, han anat a l’Hospital Sant Joan de Déu per visitar el recentment estrenat centre de control d’última generació, anonemat Còrtex. Es tracta del primer hospital d'Espanya que disposa d'un centre de control on, a través d’unes pantalles que recorden a una torre de control d’un aeroport, un equip de professionals accedeix i avalua en temps real un gran volum de dades claus sobre el funcionament de l'hospital amb l'objectiu de regular el flux de pacients i millorar la gestió hospitalària.

A través de pantalles, els professionals saben en cada moment quants pacients s'estan operant en els quiròfans, quants hauran d'ingressar a l'UCI en les pròximes hores, quants seran traslladats de l'UCI a una habitació, quants estan ingressats a cada planta... En definitiva, tenen una visió de conjunt i en temps real del que està passant en cada moment a l'hospital, la qual cosa els ajuda a prendre decisions per gestionar els llits i els recursos de manera que s’evitin saturacions i colls d'ampolla.

La presidenta del Congrés i l'alcaldessa també han estat informades de la propera obertura del SJD Pedatric Cancer Center, prevista per al segon trimestre del 2022. El Pediatric Cancer Center serà un dels centres d’oncologia pediàtrica més grans d’Europa. Tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que Sant Joan de Déu atén en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió) i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer.

Les seves instal·lacions ocuparan una superfície total de 13.196 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de L’Hospital Sant Joan de Déu i connectat amb l’edifici principal mitjançant una passarel·la.

La construcció del PCCB ha comportat una inversió de 30 milions d’euros i serà realitat gràcies a les milers de donacions que ha fet la societat civil i els donants fundadors que, a més d’haver donat al projecte un important suport econòmic, en la majoria dels casos formen part d’una comissió assessora que vetlla pel seu desenvolupament.  Aquests donants fundadors són: la Fundación Leo Messi, Fundació Barça, Mª Ángeles Recolons Morer, Stavros Niarchos Foundation, “La Caixa”, Andbank, Esteve, Fundació Nou Mil·lenni, Grup Simm i la Asociación Benéfica Anita.

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha felicitat els responsables de l'hospital per l'esforç humà i els avenços tecnològics "que en matèria de sanitat són una garantia de futur". Batet ha agraït al doctor Castillo l'oportunitat de conèixer el Còrtex i les obres del projecte del nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, que serà un dels centres d'oncologia pediàtrica més grans Europa.

L'alcaldessa, Pilar Díaz, ha declarat que "treballem perquè Esplugues sigui un centre d'innovació que aprofiti el potencial de les últimes tecnologies, però també que explori formes més eficients de solucionar reptes i problemes. L'Hospital de Sant Joan de Déu està impregnat d'aquesta mateixa filosofia i l'està seguint fil per randa en la definició i posada en marxa, també, del Pediatric Cancer Center, el que serà un referent mundial en el tractament del càncer en infants i únic centre d’aquestes característiques a Europa”.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B