Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La setmana de la mobilitat exposarà el Pla de Mobilitat Urbana

El pròxim 27 de setembre se celebrarà una jornada per exposar públicament el grau d'aplicació del Pla de Mobilitat Urbana d’Esplugues en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura

25 de setembre del 2017

El pròxim 27 de setembre, a les 18 hores, se celebrarà la "Jornada d'Exposició Pública del Pla de Mobilitat Urbana d’Esplugues", a la sala d’actes de La Baronda. La mostra informarà la ciutadania de l’estat d’aplicació, a dia d'avui, del Pla de Mobilitat Urbana. També es presentaran els resultats obtinguts fins ara.

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Esplugues Horitzó 2020 (PMUS) recull un conjunt d’actuacions a la ciutat per incentivar els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic, amb el doble objectiu de tenir cura del medi ambient i de millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Es va aprovar al Ple municipal del 21 de desembre de 2016, després d'un procés participatiu.

La jornada és una activitat que convida a la participació ciutadana, emmarcada en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany té el lema Mobilitza't per un aire més net.

Més activitats

Altres activitats de la setmana son la cursa de transports a la regió metropolitana, que consisteix a comparar un mateix viatge d'Esplugues a Barcelona en transport públic i en privat (es va fer el dimecres 20 al matí); una caminada ambiental guiada dirigida a la gent gran (dilluns 25 al CEM La Plana, 10h); un debat a ETV sobre el Passat, present i futur de la bicicleta a Esplugues i l'àrea metropolitana (dijous 28, 21.30 h), i la celebració d'un dia sense cotxes (divendres 29, de 8 a 20 h al carrer Caquis entre Magnòlies i pl. Jacinto Benavente) per sensibilitzar sobre la problemàtica de l'ús del cotxe privat. Durant la jornada sense cotxes es realitzaran activitats educatives adreçades a l'alumnat de les escoles properes, de 8 a 14 hores.

Bicicletes per menys CO2

La Baixcicletada també es mobilitza per un aire més net. El 8 d'octubre es farà la pedalada entre els municipis de l'Hospitalet, Sant Just Desvern, Cornellà, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Feliu i Esplugues. El punt de sortida des d'Esplugues és la plaça de Santa Magdalena, a les 10.20 hores. Al final de la passejada es farà un sorteig entre totes les persones participants.

Recorregut Baixcicletada

Per altra banda, l'Ajuntament segueix donant suport a la iniciativa Compartir cotxe, a la qual podeu accedir a través d'aquest enllaç.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B