Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La gran festa espluguina del folk arrenca divendres

Del 27 al dimarts 31, la música i la dansa d'arrel es podran gaudir en una nova edició del Festival Arrela't

26 d'octubre del 2017

Després de més d'una dècada, el Festival Arrela't obre una nova edició plena de propostes musicals per reivindicar-se un any més com la gran festa d'arrel, no només de la ciutat, sinó també del Baix Llobregat. El cicle que organitza Tradicions i Costums de l'Espluga Viva, amb el suport de l'Ajuntament d'Esplugues, es concentra gairebé del tot al Casal de Cultura Robert Brillas, del divendres 27 al dimarts 31, i fa coincidir la seva cloenda amb la Castanyada.

El festival té enguany una programació multidisciplinària i variada. Roba Estesa, un sextet musical femení i feminista que neix el 2013 a Tarragona, lidera el cartell amb el seu característic folkcalentó, un nou gènere que s'han inventat i que les defineix. Es tracta d'una barreja de folk, rumba, cançons tradicionals, d'autora i cantades en català que atrapa i fa ballar. Serà el dissabte 28 a les 23.30 h al Robert Brillas.

Per altra banda, les cançons de protesta de Pete Seeger arribaran amb Tren Seeger, un concert homenatge (dissabte 28 a les 19 hores, Robert Brillas) al músic reivindicatiu desaparegut el 2014. Arturo Gaya, Cati Plana, Sergi Trenzano i Kike Pellicer proposen un espectacle que recorda aquesta icona de l'activisme musical.

També dissabte al Robert Brillas, els Far trio (22.30 h) interpretaran cançons de terres marcades per la presència de fars: Galícia, Irlanda o la Bretanya francesa. Mentre que diumenge, Exili, cançons en escena (19 h, Robert Brillas) a càrrec de Cor País Meu, farà memòria, amb un espectacle de cançó popular, de l'èxode de milers de persones durant la Guerra Civil espanyola.

A més de música, hi haurà el documental dedicat a Jaume Arnella, músic que manté viva l'essència dels joglars, divendres 27 a les 20.30 hores a l'Ateneu Popular, seguit de sopar i cançons amb el seu protagonista i el director, Agustí Corominas. I un taller de danses i ball de parella (ball pla, xotis, rondó...) amb Sagristà & Soler, el dilluns 30 (19.30 h, Robert Brillas). La cloenda del festival serà amb la Festa de la Castanyada i el ball amb l'Orquestrina Trama, a partir de les 20.30 hores, als jardins del Casal de Cultura Robert Brillas.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B