Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La Cursa Solidària Ciutat d’Esplugues celebra el seu desè aniversari apostant per la inclusió i el medi ambient

L’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament i l’Hospital Sant Joan de Déu, que es celebrarà el 22 de maig, recupera el recorregut de deu quilòmetres. Avui s’obren les inscripcions // Persones voluntàries acompanyaran a corredors i corredores amb diversitat funcional en una cursa més inclusiva que mai en què també s’ha treballat perquè sigui un esdeveniment de zero emissions // Els diners recaptats aniran destinats a finançar activitats del programa Hospital Amic a la Casa de Sofia, un centre d’atenció a infants amb malaltia minoritària i cronicitat complexa ubicat a Esplugues i gestionat per Sant Joan de Déu

26 d'abril de 2022

Esplugues serà escenari el proper 22 de maig d'una nova entrega de la Cursa Solidària Ciutat d'Esplugues, organitzada conjuntament amb l'Hospital Sant Joan de Déu, que arriba a la seva desena edició. Per celebrar l'efemèride hi ha previstes diverses novetats que faran de l'esdeveniment d'enguany el més inclusiu, però també el més ecològic dels celebrats fins ara.

“Teníem moltes ganes. És un projecte d’esport que encaixa molt amb la ciutat, però també és un projecte solidari”, ha manifestat l’alcaldessa Pilar Díaz en la presentació aquest dimarts l'esdeveniment, que definit com una “festa de les causes justes”.  L'edil ha recordat que és una cursa oberta a tothom. “Volem que participi no només aquella gent que corre de manera més professional o amateur. Tenim curses i modalitats per a totes les categories. Hi ha una que ens fa especial il·lusió que és per aquelles persones que tenen mobilitat reduïda”, ha manifestat Pilar Díaz. “És una cursa que vetlla per l’esport, per la solidaritat i per la inclusió”, ha sentenciat.

“És una oportunitat per retrobar-nos amb tota la ciutadania que corre per una causa que ens ajuda”, ha explicat el director mèdic de l’Hospital Sant Joan de Déu, Miquel Pons. “Fem salut, però en aquest cas concret millorem també la salut dels nens que tenim ingressats, perquè tots els diners que es recapten són per donar suport al programa Hospital Amic”, ha afegit Miquel Pons.

La Cursa recupera també el recorregut de deu quilòmetres. En aquesta edició, tots els diners recaptats aniran destinats a finançar activitats del programa Hospital Amic a la Casa de Sofia, un centre d'atenció a infants amb malaltia minoritària i cronicitat complexa ubicat a Esplugues i gestionat per Sant Joan de Déu.

650PX_10CURSASOLIDARIAESPLUGUES.jpgUna cursa que són moltes curses

La Cursa Solidària és un esdeveniment obert a tothom, inclusiva, una festa de l'esport i la solidaritat, fet que explica que no és només una cursa, sinó moltes.
Enguany es recupera la Cursa Solidària de 10 quilòmetres, que compta amb una capacitat de 500 corredores i corredors. En aquest cas és d'una categoria única i està dirigida a persones nascudes l'any 2005 i tots els anteriors.
A banda, se celebrarà la Cursa de 5 quilòmetres. En aquest cas, es competirà per diferents franges d'edat i tindrà una capacitat de 700 participants. Està oberta també a persones nascudes abans del 2005 (aquest any també inclòs).


Les curses de TOTS els infants

A mig matí tindran lloc la cursa de promoció (1.900 metres) i la minicursa (1.050 metres). En el cas de la primera es dirigeix a les franges d'edat que correspon a aleví (nascudes i nascuts entre 2010 i 2011), infantil (2008-2009), cadet (2006-2007), així com a nenes i nens amb diversitat funcional que van néixer entre el 2006 i el 2011.
A la minicursa les franges d'edat seran les que corresponen a pre-benjamí (2014-2015), benjamí (2012-2013). En aquest cas també està dirigida a nenes i nens amb diversitat funcional nascuts entre el 2012 i el 2015.

La sortida de totes les curses, que es desenvoluparan durant tot el matí s'ubicarà al carrer Alegria i l'arribada a plaça Catalunya. El preu de la inscripció serà de 10 euros en el cas de la cursa de 10 i 5 quilòmetres, i 3 euros en el cas de les dels més petits.

INSCRIPCIONS: cursasolidaria.esplugues.cat

Presentacio 10 Cursa Esplugues.jpegTambé amb cadira de rodes

Podrà participar qualsevol persona suficientment preparada per poder assolir la distància amb garanties mèdiques, tenint en compte les edats establertes a l'apartat de distàncies. També es podrà participar amb cadires de rodes (que no siguin elèctriques). En el cas de les persones amb discapacitat visual hauran d'anar adequadament identificades i sense xip.
L'Associació Corresolidaris col·labora un any més amb la Cursa, tot coordinant el voluntariat de la Cursa.


Saludable i zero emissions

La Cursa Solidària Ciutat d'Esplugues també avança en el compromís de l'Ajuntament per la sostenibilitat i els àmbits saludables. En aquest sentit, s'aprofundeix en aconseguir un esdeveniment zero emissions. Així, els vehicles que obriran i tancaran la cursa seran dues motos elèctriques. A més, entre les persones participants es repartirà aigua i fruita

Hospital Amic a La Casa de Sofia

L'Hospital Amic és un programa de l'Hospital Sant Joan de Déu que inclou una sèrie d'activitats que acompanyen l'atenció sanitària dels seus pacients amb l'objectiu que la seva estada a l'hospital sigui el més agradable possible. Aquesta iniciativa acull intervencions, entre d'altres, dels pallassos d'hospital, musicoterapeutes, persones voluntàries i gossos.

Aquest programa està començant a desenvolupar-se també a La Casa de Sofia, un centre de Sant Joan de Déu ubicat a Esplugues i que atén a infants amb malaltia minoritària i cronicitat complexa.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B