Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La Cursa Solidària, aquest diumenge

L’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament i l’Hospital Sant Joan de Déu recupera el recorregut de deu quilòmetres // Els diners recaptats aniran destinats a finançar activitats del programa Hospital Amic a la Casa de Sofia
La Cursa Solidària, aquest diumenge

Foto de la presentació a finals del mes d'abril

16 de maig del 2022

Aquest diumenge 22 de maig tindrà lloc la desena edició de la Cursa Solidària Ciutat d'Esplugues, organitzada per l'Ajuntament i Sant Joan de Déu. En aquesta edició, tots els diners recaptats aniran destinats a finançar activitats del programa Hospital Amic a la Casa de Sofia, un centre d'atenció a infants amb malaltia minoritària i cronicitat complexa ubicat a Esplugues i gestionat per Sant Joan de Déu. Per celebrar l'efemèride hi ha previstes diverses novetats que faran de l'esdeveniment d'enguany el més inclusiu, però també el més ecològic dels celebrats fins ara.

Com una de les novetats, enguany es recupera la Cursa Solidària de 10 quilòmetres. A banda, se celebrarà també la Cursa de 5 quilòmetres. Dirigides al més petits, a mig matí tindran lloc la cursa de promoció (1.900 metres) i la minicursa (1.050 metres). En el cas de la primera es dirigeix a les franges d'edat que correspon a aleví (nascudes i nascuts entre 2010 i 2011), infantil (2008-2009), cadet (2006-2007), així com a nenes i nens amb diversitat funcional que van néixer entre el 2006 i el 2011. A la minicursa les franges d'edat seran les que corresponen a pre-benjamí (2014-2015), benjamí (2012-2013). En aquest cas també està dirigida a nenes i nens amb diversitat funcional nascuts entre el 2012 i el 2015.

També amb cadira de rodes

Podrà participar qualsevol persona suficientment preparada per poder assolir la distància amb garanties mèdiques, tenint en compte les edats establertes a l'apartat de distàncies. També es podrà participar amb cadires de rodes (que no siguin elèctriques). En el cas de les persones amb discapacitat visual hauran d'anar adequadament identificades i sense xip.L'Associació Corresolidaris col·labora un any més amb la Cursa, tot coordinant el voluntariat de la Cursa.

650PX_10CURSASOLIDARIAESPLUGUES.jpgSaludable i zero emissions

La Cursa Solidària Ciutat d'Esplugues també avança en el compromís de l'Ajuntament per la sostenibilitat i els àmbits saludables. En aquest sentit, s'aprofundeix en aconseguir un esdeveniment zero emissions. Així, els vehicles que obriran i tancaran la cursa seran dues motos elèctriques. A més, entre les persones participants es repartirà aigua i fruita

Hospital Amic a La Casa de Sofia

L'Hospital Amic és un programa de l'Hospital Sant Joan de Déu que inclou una sèrie d'activitats que acompanyen l'atenció sanitària dels seus pacients amb l'objectiu que la seva estada a l'hospital sigui el més agradable possible. Aquesta iniciativa acull intervencions, entre d'altres, dels pallassos d'hospital, musicoterapeutes, persones voluntàries i gossos. Aquest programa està començant a desenvolupar-se també a La Casa de Sofia, un centre de Sant Joan de Déu ubicat a Esplugues i que atén a infants amb malaltia minoritària i cronicitat complexa.

La sortida de totes les curses, que es desenvoluparan durant tot el matí s'ubicarà al carrer Alegria i l'arribada a plaça Catalunya. El preu de la inscripció serà de 10 euros en el cas de la cursa de 10 i 5 quilòmetres, i 3 euros en el cas de les dels més petits.


INSCRIPCIONS: cursasolidaria.esplugues.cat

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B