Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La crisi dels rohingya, present al Mes de les Dones d'Esplugues

7 de març del 2018

Ahir a la tarda, dins les activitats del Mes de les Dones, es va fer a Esplugues una conferència sobre la crisi dels rohingyes, organitzada per Amnistia Internacional de Catalunya al Casal de Cultura Robert Brillas.

Carme Vilarroya, activista d’AI Catalunya, va explicar que aquesta minoria ètnica de religió musulmana de Birmània té 1.100.000 habitants i pateix discriminacions constants com la negació del dret a la ciutadania, del dret a la llibertat de circulació, a l'atenció mèdica o el dret a l'educació. Denúncies d'homicidis, pobles cremats, tortures, detencions, violacions i més de 600.000 persones desplaçades situen el conflicte com una de les crisis humanitàries més greus d'aquest moment.

Com acostuma a passar arreu del món, les dones encara pateixen més aquesta manca de drets dels rohingyes. "Les dones, una vegada més, són el col·lectiu més vulnerable en situacions de guerra", va comentar la segona tinenta d’Alcaldia Sara Forgas.

A través del web d'Amnistia Internacional es fa una recollida de signatures per demanar que s'aturi la neteja ètnica del poble rohingya: actuaambamnistia.org/rohingyas. També es demana que se’n faci difusió a les xarxes socials a través de l’etiqueta #RohingyaCrisis

Aquí podeu consultar el programa complet del Mes de les dones.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B