Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La ciutadania triarà els noms de 6 carrers d'Esplugues

Les noves denominacions substituiran noms dedicats a persones relacionades amb el franquisme

2 de juny del 2017

La ciutadania d’Esplugues, tant a títol individual com des de les entitats de la ciutat, està convidada a presentar propostes per substituir el nom de carrers que actualment porten el nom de persones relacionades amb el franquisme. El Ple municipal va aprovar els canvis, d'acord amb la Llei de la memòria històrica.

Els carrers que canviaran de nom i pels quals cal trobar noves denominacions són: Melcior Llavinés, Gaietà Faura, plaça Josep Català i Soler, Doctor Manuel Riera, avinguda del Doctor Pouplana i carrer d’Anton Fortuny.

Les propostes ciutadanes es podran fer a través d’una sol·licitud justificant el motiu del nou nom en el registre de l’Ajuntament o a través de la Seu Electrònica (registre electrònic), fins al 31 de juliol inclòs.

Criteris per escollir un nom de carrer

Al 2016 es va crear la Comissió per a la Substitució de Noms de Carrers, que va establir diferents criteris. El principal, que les noves propostes han de fer referència a llocs, personatges, fets i objectes que hagin contribuït en la recuperació i el desenvolupament de la democràcia, de les llibertats i del progrés a Esplugues.

També es recomana evitar duplicitats i denominacions molt similars a les ja existents al municipi que puguin induir a confusió.

Un altre aspecte a tenir en compte és contribuir a la paritat de gènere, tal com es va acordar en l’acord número 31 del Ple de 13 de maig de 1998: “primar les denominacions de dones envers les d’homes, en una proporció de 3 a 1, respectivament”.

Altres consideracions que tindrà la Comissió a l'hora d'escollir els noms finals seran la de donar noms adients a la importància i vitalitat del carrer, procurar no incorporar al Nomenclàtor cap nom de persona en vida (i esperar que hagin transcorregut cinc anys des de la defunció) o procurar l’acord dels familiars fins a segon grau de parentiu quan la proposta es refereixi a un personatge de l’àmbit local.

Com a màxim, cada persona o entitat podrà presentar sis propostes de noms nous (coincidint amb el nombre de carrers que s’han de canviar de nom). Per a més informació es pot trucar al telèfon gratuït 900 300 082.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B