Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La ciutadania podrà participar en l'elaboració de normes a través del web municipal

30 de novembre del 2016

La ciutadania d'Esplugues ja pot participar en el procés d'elaboració de normes a través del web municipal, un espai que permetrà fer al·legacions i aportacions en els tràmits de consulta prèvia i d'audiència i informació pública sobre les noves normes reglamentàries que impulsi l'Ajuntament.

A la pantalla d'inici del portal web de l'Ajuntament figura en lloc visible un punt d'accés per facilitar la participació pública identificat amb l'expressió Participació pública en projectes normatius. Així mateix, la participació ciutadana podrà també iniciar-se des de la Seu Electrònica i a través del Portal de Transparència.

El punt d'accés oferirà una doble opció: Consulta pública prèvia (per demanar l'opinió de la ciutadania, organitzacions i associacions abans de l'elaboració d'un projecte normatiu) i Audiència i informació pública (perquè puguin opinar les persones titulars de drets i interessos legítims afectats per un projecte normatiu ja redactat).

Iniciatives i propostes normatives

L'opció Consulta pública prèvia recollirà un llistat de les iniciatives i propostes normatives per a les quals es trobi obert aquest tràmit. De cada projecte normatiu, s'oferirà informació sobre els següents aspectes: antecedents de la norma, competència de l'Ajuntament sobre la matèria, necessitat i oportunitat de la seva aprovació, objectius perseguits o problemes que pretén solucionar, i possibles solucions alternatives, reguladores i no reguladores.

Projectes normatius en audiència pública

En l'opció Audiència i informació pública estaran els projectes normatius per als quals es trobi obert aquest tràmit.
En tots dos casos, s'oferirà a la ciutadania la possibilitat de realitzar les seves aportacions mitjançant un quadre de text lliure, amb l'opció d'adjuntar documents.

La ciutadania podrà consultar l'estat de la tramitació dels projectes normatius i els tràmits que hagin finalitzat. Si el nombre de projectes sotmesos a consulta ho justifica, el punt d'accés a la participació en el procediment d'elaboració normativa comptarà amb un cercador dels projectes normatius sotmesos a consulta, audiència o informació pública.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B