Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La Plana i Montesa ja han fet aportacions al procés participatiu per elaborar el Pla Estratègic Esplugues 2025

El 7 d'octubre: Can Vidalet i Can Clota. El 20 d'octubre: Centre, el Gall i barris de muntanya. El 24 d'octubre: xat amb l'alcaldessa

7 d'octubre de 2016

L’Ajuntament d’Esplugues ja ha començat a recollir les primeres propostes ciutadanes per al Pla Estratègic Esplugues 2025, full de ruta obert a la participació de tothom per avançar cap a un model de ciutat sostenible, intel·ligent i cohesionada amb l’horitzó de l’any 2025. Aquest dijous 6 s'ha iniciat el recorregut pels barris a la Plana i Montesa. Durant una sessió de debat dinamitzada al local de l’Associació de Veïns del barri van sorgir idees relacionades amb la mobilitat i l'accessibilitat (nous carrers de vianants, reparació dels problemes que pateixen les voreres per les arrels dels arbres i control del nombre de terrasses de bars i restaurants, entre d'altres), aspectes socials (com més serveis per a persones amb discapacitat o més recursos per a la igualtat de gènere), i model de ciutat (menys sorolls, càrrega elèctrica per a automòbils i un carril bici integrat, entre d'altres).

Els propers actes amb la participació i col·laboració de les associacions de veïns i entitats ciutadanes seran:

• Per a veïns de Can Vidalet i Can Clota: divendres 7 d’octubre, carpa de 16.30 a 20 h, rambla Verge de la Mercè. Amb sessió de debat dinamitzada a l’Edifici Cadí (rambla V. de la Mercè, 57) a les 19 h.
• Per a veïns del Centre, el Gall, la Mallola, la Miranda, Finestrelles i Ciutat Diagonal: dijous 20 d’octubre, carpa de 16.30 a 20 h, jardins del Casal de Cultura R. Brillas. A les 19 h, sessió de debat dinamitzada al Casal de Cultura R. Brillas.

A les sessions de debat hi pot assistir la ciutadania en general i les persones que pertanyen a les associacions de veïns i a entitats ciutadanes. Cal confirmar assistència a participacio@esplugues.cat.

• Xat amb l’alcaldessa: dilluns 24 d’octubre, de 6 a 8 de la tarda, tindrà lloc una sessió de xat amb l’alcaldessa, Pilar Díaz, sobre el Pla Estratègic. Per participar-hi, caldrà entrar a www.esplugues2025.cat.

Altres formes de participar

S’han habilitat espais per omplir el qüestionari i dipositar-lo en urnes als dos punts d’atenció a la ciutadania (plaça Santa Magdalena, 24 i rambla Verge de la Mercè, 1) i a l'edifici de la Casa Consistorial (pl. Sta Magdalena, 5).

A més, s’ha obert un canal de participació i d’informació a Internet www.esplugues2025.cat, que també permet fer les aportacions on line, i amb el darrer número d’EL PONT es va repartir el formulari perquè arribés a totes les bústies.

Primeres enquestes

El procés es va iniciar el 17 i 18 de setembre, coincidint amb la Festa Major de Sant Mateu, quan es va instal·lar una carpa informativa al carrer i es va repartir un qüestionari en forma d’enquesta perquè la ciutadania pogués fer les seves aportacions. Aquesta va ser la primera de les accions pensades per obtenir el major nombre possible d’opinions i d’aportacions sobre el futur de la ciutat. La iniciativa va despertar l’interès de la ciutadania i aquell cap de setmana es van recollir més d’un centenar de propostes.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B