Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Sis equipaments d'Esplugues s'adhereixen a la 3a Marató d'Estalvi Energètic

1 de febrer del 2018

A partir d'avui i fins al 28 de febrer comença a Esplugues la 3a Marató d’Estalvi Energètic, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques que, un cop més, vol conscienciar treballadors municipals, alumnat i professorat de les escoles, usuaris dels serveis i ciutadania en general de l’ús responsable de l’energia. Així, durant el mes de febrer, els sis edificis i equipaments municipals que participaran en la Marató miraran d'estalviar, com a mínim, un 10% d'energia (en els serveis d'aigua, llum i gas).

Amb el suport de la Diputació de Barcelona, participen en la Marató d’Estalvi Energètic diversos municipis (Sant Boi, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Palau-solità i Plegamans, Malgrat de Mar, Barcelona...) i més de 90 equipaments.

Els espais municipals participants en el 3a Marató d’Estalvi Energètic 2018 a Esplugues, són els següents:

· Casa de la Vila

· Escola Joan Maragall

· Escola Folch i Torres

· Complex Esportiu Municipal Les Moreres

· Vil·la Pepita

· Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues

Això vol dir que, durant aquest mes, les persones que hi treballin o facin ús de l’equipament s’hauran de fixar en com consumeixen energia. Es poden fer petites accions quotidianes per reduir el consum, com treballar amb llum natural en la mesura del possible, apagar els llums quan no hi ha ningú, apagar els equips d'impressió en sortir del despatx, utilitzar només mig dipòsit de la cadena del vàter, posar airejadors a les aixetes, pujar les escales a peu en lloc d’agafar l’ascensor o mantenir una temperatura eficient en la climatització (21 graus a l'hivern i 26 a l'estiu). Durant la Marató, es farà un control setmanal dels consums d’aigua, electricitat i gas, que es compararà amb el d'altres anys a les mateixes dates.

La Marató vol crear consciència convidant a pensar que l’aigua i l’energia són recursos finits i que un ús abusiu té conseqüències per a tot el planeta. A això s'hi uneix la intenció de solidaritzar-se amb les persones que pateixen pobresa energètica. Per això, l’estalvi econòmic aconseguit es destinarà a la lluita contra la pobresa energètica, a Esplugues al projecte de realitzar auditories energètiques a famílies vulnerables ateses pels serveis socials. Durant la 2a edició de la Marató, Esplugues va assolir un estalvi de 3.405 euros.

3a Marato Estalvi Energetic

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B