Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, Premi d’Honor El Pont d’Esplugues

La 9a Nit dels Premis El Pont distingeix també el periodista Jordi Évole, la Fundació Doctor Melchor Colet, l’empresa Made of Genes, l’Escola Municipal de Música d’Esplugues, la Xarxa d’Agents Preventives per unes Festes Lliures d’Agressions Sexistes, l’Associació Comerç Can Vidalet i l’Esport femení a Esplugues

6 de maig de 2019

La 9a Nit dels Premis El Pont d’Esplugues –guardons que es concedeixen cada quatre anys– va esdevenir el 3 de maig una gran festa de reconeixement a persones, entitats i empreses vinculades a la ciutat que destaquen per la seva activitat solidària, esportiva, econòmica, professional, artística o associativa. Presentada pel periodista Pere Escobar, la gala –que va estar amenitzada pel Mag Lari– va reunir unes 400 persones al CEM Les Moreres. Abans de donar-se a conèixer els premis, l’alcaldessa, Pilar Díaz, va destacar 'Esplugues és una ciutat de premi. La 9a Nit dels Premis Pont ret homenatge a persones, entitats i projectes que s'han fet grans en aquest petit racó del món de 4,6 km²'.

El Premi d’Honor va ser per a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu “per la qualitat en l’atenció i la investigació dels seus professionals, per la calidesa humana en grau superlatiu dels equips, per la gran xarxa de persones voluntàries, i en reconeixement de la gran aposta per construir el Pediatric Cancer Center, el primer d’Europa en la seva categoria”, segons el jurat, format per representants institucionals, de l’empresa, del comerç i de la universitat.

El Premi de Comunicació va recaure en Jordi Évole “per ser un periodista de referència que tracta l’actualitat amb proximitat, sensibilitat i professionalitat, i per haver instal·lat la seva productora a la nostra ciutat, on també va iniciar-se en el món de l’audiovisual”. Évole, que dirigeix Producciones del Barrio, amb seu a l’Espai Baronda d’Esplugues, va rebre el guardó justament un dia després d’anunciar un gir en la seva etapa professional. En aquesta categoria va quedar com a finalista la Crònica de la Vida d’Esplugues.

La Fundació Doctor Melchor Colet, amb seu a Barcelona, va rebre el Premi a la Solidaritat “per la seva tasca desinteressada a persones que es troben en situació de precarietat, i per haver iniciat el projecte ‘Tots a taula’ a Esplugues”.

El Premi a l’Activitat Empresarial va ser per a Made of Genes “per haver desenvolupat una solució tecnològica innovadora i única en el món de la biomedicina, que permet que una persona pugui obtenir el seu ADN i emmagatzemar la informació per sempre, amb els beneficis que això implica per a la salut”.

El Premi a les Arts va recaure en l’Escola Municipal de Música d’Esplugues “per la seva llarga trajectòria, de més de 45 anys, fomentant els coneixements musicals entre la població d’Esplugues, i participant activament en projectes per portar aquests coneixements a escoles de la ciutat”.

Una de les novetats d’aquesta novena edició dels Premis El Pont d’Esplugues és la instauració del Premi al Foment de la Igualtat, que va ser per a la Xarxa d’Agents Preventives del Protocol per unes Festes Lliures d’Agressions Sexistes d’Esplugues “per portar a terme una tasca voluntària de sensibilització, de prevenció i d’actuació perquè no es produeixi cap tipus d’agressió sexista durant les festes populars”. En aquesta categoria van quedar com a finalistes Sònia Corrochano, directora de l’Aeroport de Barcelona-el Prat, i Carme Gené, del Grup Pla del Llobregat d’Amnistia Internacional.

El Premi a l’Activitat Associativa se’l va emportar l’Associació Comerç Can Vidalet “per defensar els interessos del petit comerç i de les persones consumidores, i per portar a terme accions que fomenten la cohesió social i que dinamitzen el barri de Can Vidalet”. En aquesta categoria van quedar com a finalistes el Club d’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet, la Colla dels Tres Tombs d’Esplugues i la Coral Musicorum.

El Premi d’Esport va tenir un reconeixement col·lectiu per a l’esport femení a Esplugues. Segons el jurat, “l’esport a Esplugues té color femení. L’elit de l’esport, model i referència per a nens i nenes de tot arreu, s’entrena i creix a la nostra ciutat. Avui volem reconèixer l’esforç, el talent i l’esperit de superació de les millors esportistes de la seva especialitat i agrair que portin el nom d’Esplugues al màxim nivell de l’esport”. En nom d’aquest col·lectiu van recollir el premi Alba Petisco (de gimnàstica), Paula Villar (de futbol sala), Raquel Moré (d’handbol), Ariadna Raga (de natació sincronitzada), Marta Cots (de voleibol), Adriana Mora (de bàsquet), Karla Sánchez (d’halterofília), Laia Giménez (de patinatge artístic), Teresa Lloveras (de petanca) i Evenciana Silverio (en representació del grup de dones del programa de gimnàstica per a la gent gran).

Aquí podeu veure les fotos de la gala

PremisPont2019106_interior.jpg

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B