Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’alcaldessa d’Esplugues reclama a la Generalitat el manteniment de les targetes per a beques menjador durant l’agost

L’alcaldessa d’Esplugues reclama a la Generalitat el manteniment de les targetes per a beques menjador durant l’agost

Imatge d'arxiu d'un menjador escolar

29 de juliol del 2020

Una trentena d’alcaldes i alcaldesses metropolitans han traslladat a la Generalitat el seu malestar per la instrucció de tancar les targetes moneder vinculades a les beques menjador el 31 de juliol. Entre les quals, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, per a qui “el dret a l’alimentació dels infants i famílies més vulnerables no hauria d’exigir-se. És fonamental que la Generalitat posi solució immediata al tancament de les targetes moneder per a ajuts alimentaris. La necessitat no marxa de vacances ni deixarà d'existir més enllà del 31 de juliol".

A Esplugues hi ha uns 570 infants de famílies vulnerables que són receptors d’aquests ajuts durant el curs escolar.

En una carta tramesa als consellers de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i d’Ensenyament, Josep Bargalló, els alcaldes i les alcaldesses lamenten “que els ajuntaments ens hàgim assabentat d’aquesta decisió a través d’una instrucció i no hàgim tingut l’oportunitat de debatre-la conjuntament i analitzar-ne les conseqüències. Amb més raó quan a Catalunya, la taxa de pobresa infantil abans de la pandèmia ja era del 31% i s'estima que a finals d'aquest any s’enfilarà fins al 34,6%, i fins al 50% entre les famílies monoparentals”.

La missiva també incideix en què “els ajuntaments hem reforçat i seguirem reforçant les nostres línies d’ajuts d’alimentació a través dels serveis socials municipals perquè des dels municipis tenim clar que la pobresa infantil i el dret a l’alimentació han de passar per damunt de qualsevol altra prioritat. En aquest sentit, demanem a la Generalitat, com a administració que disposa dels fons d’emergència de la COVID i per tant de més recursos, que faci la seva part”

targesmenjador_650_web.jpgtarges2_650_web.jpg

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B