Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La alcaldesa de Esplugues pide al ‘conseller’ de Treball un aumento de los planes de empleo, que en 2020 se redujeron un 51% en el municipio

4 de febrero de 2021

La alcaldesa de Esplugues, Pilar Díaz, ha enviado este jueves 4 de febrero una carta al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, pidiendo explicaciones por la reducción del 51% de personas contratadas del municipio a través de planes de empleo promovidos por la Generalitat en el año 2020 para personas en el paro.

En la misiva, la alcaldesa dice que se trata de "un recorte del todo injustificado" en un momento en el que "la promoción y fomento de políticas activas de empleo se convierte en una herramienta imprescindible para ayudar a aquellas personas en situación de vulnerabilidad social y a aquellas familias que peor lo están pasando". Y añade que "la última muestra ha sido en el ámbito de la garantía juvenil, donde habéis pasado de ofrecernos la contratación de 6 personas en el año 2019 a solo 1 persona en el año 2020".

También le pide un aumento "real y urgente" para los planes de empleo del 2021.

Texto íntegro de la carta:

Benvolgut conseller,

La ciutat d’Esplugues de Llobregat té, segons les dades d’aquest mes de gener, 2.639 persones que es troben en situació d’atur, gairebé 600 persones més que al gener de l’any 2020. Una dada molt preocupant que s’emmarca dins de la greu crisi sanitària, social i econòmica que estem patint i que afecta el conjunt d’Europa i del món. Una situació tan complexa com aquesta requereix la implicació i la responsabilitat de totes les administracions.

En aquest context, la promoció i foment de polítiques actives d’ocupació esdevé una eina imprescindible per ajudar aquelles persones en situació de vulnerabilitat social i aquelles famílies que pitjor ho estan passant. No podem permetre que ningú quedi enrere i és per aquest motiu que no podem concebre que es redueixin els recursos destinats a les persones treballadores en un moment tan complicat i tan excepcional com l’actual. Ara, més que mai, s’ha de fer una aposta ferma i contundent per les polítiques d’ocupació.

En el cas de la nostra ciutat, durant l’any 2020 s’ha reduït un 51% el nombre de persones contractades a través dels plans d’ocupació promoguts per la Generalitat de Catalunya, una retallada del tot injustificada que no arribem a entendre de cap de les maneres. No només no es reforcen aquestes polítiques de foment de l’ocupació, sinó que pateixen, just en aquest moment, una forta davallada. L’última mostra ha estat en l’àmbit de la garantia juvenil, on heu passat d’oferir-nos la contractació de 6 persones l’any 2019 a només 1 persona l’any 2020.

Davant aquesta situació, us sol·licitem:

1. Els motius pels quals s’han retallat els recursos destinats a les polítiques actives d’ocupació en un context laboral tan extraordinàriament difícil com l’actual.

2. Un augment real i urgent, per a aquest any 2021, dels plans d’ocupació destinats a les persones treballadores que es troben en situació d’atur.

Som molt conscients de la tasca que esteu desenvolupant davant d’aquesta crisi sanitària i,  des del govern d’Esplugues de Llobregat, ens tornem a posar a la vostra disposició per a tot allò que considereu oportú.

Cordialment,

Pilar Díaz

Alcaldessa

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B