Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’alcaldessa d’Esplugues demana “ser més valents i valentes” en la implantació de la Reforma Horària

Pilar Díaz participa en la jornada ‘Per una nova organització del temps a l’Àrea Metropolitana de Barcelona’

3 de novembre del 2020

“Cal ser més valents i valentes” per part de les administracions en la implantació d’una nova organització del temps, el que es coneix com a Reforma Horària, que aspira a assolir horaris més europeus. És el que va dir l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, durant la seva participació aquest dimarts 3 de novembre a la jornada Per una nova organització del temps a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, organitzada de manera telemàtica per l’AMB.

Pilar Díaz –que va participar en la sessió El rol dels municipis en l’impuls de les polítiques del temps. Presentació de bones pràctiques, juntament amb l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz– va dir que cal incorporar canvis més enllà d’allò que puguin fer els municipis, com els horaris d’escoles o programes en prime time de televisió.

L’alcaldessa va presentar l’experiència d’Esplugues com a ciutat adherida a la Reforma Horària des del 2015, com la creació d’un grup motor, amb presència d’agents socials, que va culminar en la creació de la Xarxa d’Empreses, Entitats i Comerços per a la Reforma Horària, que actualment té 110 adhesions; així com també la Setmana dels Horaris –Ajuntament i empreses van tancar a les 18 hores com a molt tard– que es va fer el 2018. També va dir que es continuarà fent formació interna sobre aquest tema i que s’està treballant per repetir l’experiència de la Setmana dels Horaris la primera setmana de desembre.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B