Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’Ajuntament reforça les mesures per a un inici segur del curs escolar

Es cedeixen espais públics, es desinfecten a fons les escoles i es vetllarà perquè les entrades als centres siguin fluïdes i ordenades
L’Ajuntament reforça les mesures per a un inici segur del curs escolar

L'Escola Bressol Mainada va reobrir el juny

10 de setembre del 2020

Aquest dilluns 14 de setembre està marcat al calendari de totes les famílies amb nens i nenes en edat escolar. L’inici del curs 2020-2021 serà el més atípic que hagin viscut fins ara, amb motiu de les mesures establertes per evitar brots de Covid-19. A Esplugues, per complementar les mesures dictades per la Generalitat (https://web.gencat.cat/ca/activem/preguntes-mes-frequents/educacio/), l’Ajuntament ha reforçat les mesures per garantir la seguretat en la tornada a les aules.

Les mesures extraordinàries adoptades per l’Ajuntament han estat:

- Cessió d’espais públics. Es posen a disposició dels centres educatius espais a l'aire lliure i equipaments públics perquè puguin desdoblar classes o activitats recreatives. Algunes escoles s'han interessat per fer-ne ús properament.

- Desinfecció dels centres. Des del 3 de setembre s’ha realitzat una neteja exhaustiva a totes les escoles per deixar els espais nets i desinfectats. També es reforçarà la neteja quan comencin les classes, amb un equip constant que s'ocuparà dels espais comuns durant les hores lectives.

- Entrades i sortides segures. Un dispositiu d’agents cívics i Policia Local, en coordinació amb Mossos, es desplegarà per totes les escoles perquè les entrades i sortides es facin de manera fluïda i ordenada. En aquest sentit, es demana la col·laboració de les famílies perquè l’assistència sigui puntual i que només vagi una persona acompanyant els infants.

Tots els centres han previst entrades i sortides esglaonades, per facilitar que no hi hagi aglomeració d'alumnat i de famílies en els accessos als centres.

A més, les noves línies d'autobús 68 i 78 (que al juny van canviar els seus recorreguts, https://www.esplugues.cat/noticias/les-linies-68-i-78-dautobus-milloren-el-seu-pas-per-sant-joan-de-deu-i-finestrelles) facilitaran l'accés en transport públic, juntament amb l'EP1 i l'EP2, als centres de la part alta de la ciutat.

Dades de l’inici escolar

Uns 2.300 alumnes d’infantil i primària i 2.000 de secundària tornen a les aules a les vuit escoles i quatre instituts públics d’Esplugues. Altres 4.000 ho fan a centres concertats.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, s’ha reunit aquest dijous 10 de setembre amb les direccions dels centres escolars per coordinar aquest inici de curs tan singular. “Els he transmès que la nostra prioritat és garantir la salut i la seguretat de totes les famílies. Des de l'Ajuntament estem treballar per reforçar les mesures establertes per la Generalitat i farem el que calgui per combatre la Covid-19”, explica l’alcaldessa.

Enguany, hi ha dos grups nous a l'Institut La Mallola, un a 1er d'ESO i l'altre a 2on d'ESO, per volum de matrícula.

Com a novetats, aquest curs hi haurà dos nous SIEI (Servei Intensiu d'Escolarització Inclusiva), ubicats a les escoles Isidre Martí i Utmar, que se sumen a les ja existents a les escoles Joan Maragall i Garbí i l'institut Joanot Martorell. A més, s'ha reforçat l'EAP (Equip d'Atenció Psicopedagògica) amb dos professionals més.

Pel que fa a les escoles bressol, uns 400 infants de 0 a 3 anys s’han matriculat als cinc centres públics del municipi.

Manteniment durant l’estiu

D’altra banda, l’Ajuntament ha portat a terme aquest estiu diverses obres per posar a punt els centres escolars. En destaquen la substitució de parquet i la reposició de mobiliari a l’Escola Bressol Montserrat i la millora dels lavabos del pati de l’Escola Gras i Soler. Aquestes dues actuacions han suposat una inversió de més de 40.000 euros.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B