Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’Ajuntament presenta en audiència pública a Finestrelles propostes de millora urbanística i de mobilitat al barri

2 de juny de 2016

El primer tinent d’Alcaldia i regidor de Territori i Sostenibilitat, Eduard Sanz, acompanyat de personal tècnic municipal, va presentar l’1 de juny a l’Associació de Veïns de Finestrelles dues propostes de millora urbanística i de mobilitat per implementar al barri durant els mesos vinents. D’una banda, el projecte d’obres de millora de l’accessibilitat entorn de l’Hospital Sant Joan de Déu. I d’altra, els canvis de mobilitat a l’interior del barri que es proposen amb motiu de l’obertura de nous trams de carrer del nou sector Porta BCN.

La sessió va tenir lloc amb el format d’audiència pública, de forma que alguns dubtes i suggeriments que va expressar el veïnat present es tindran en compte abans de l’aprovació definitiva d’ambdós projectes.

El projecte d’obres entorn de l’hospital preveu ampliar voreres i pavimentar calçades als trams dels carrers Finestrelles i Santa Rosa i del passeig Sant Joan de Déu més pròxims al centre hospitalari i universitari. Totes les voreres passaran a tenir com a mínim 1,80 metres, a força de guanyar espai a la calçada. Al tram del carrer Santa Rosa entre Tenerife i Sant Joan de Déu s’igualarà el nivell de voreres i calçada per donar prioritat a vianants, com s’ha fet darrerament en l’altre tram del carrer. Al carrer Finestrelles, a més, es renovarà l’enllumenat. “Són obres pensades per millorar l’accessibilitat de les persones que van a l’hospital i de la gent del barri”, va dir Eduard Sanz.

Pel que fa a la proposta de mobilitat, es canvia el sentit de diversos carrers i s’elimina el carrer Joan Miró com a eix principal d’entrada al barri, de forma que aquests passarien a ser la nova avinguda Ahrensburg i el carrer Juan de la Cierva, que també tindrà un tram nou a partir de l’avinguda Jacint Esteva Fontanet. “Responen a la demanda del barri de pacificar el trànsit i protegir la zona residencial del trànsit de pas de vehicles”, va subratllar el primer tinent d’Alcaldia. La proposta, que també pretén donar resposta a la futura edificació d’oficines al voltant dels nous trams de carrer, també inclou la creació de 412 places d’estacionament noves al carrer –gràcies, en part, a què alguns carrers passin de doble a únic sentit– i canvis en el recorregut dels autobusos EP1, EP2 i JM.

El veïnat va expressar diverses demandes, com deixar el carrer Finestrelles amb doble sentit i no eliminar la parada actual de la línia JM pel carrer Joan Miró.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B