Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Ajuts municipals a microempreses per inversions motivades per la Covid-19

6 de juliol del 2020

S'ha obert el termini perquè microempreses d'Esplugues amb activitat oberta al públic puguin sol·licitar una subvenció per a la realització d’actuacions necessàries per reobrir l’establiment, com material sanitari i higiènic, mampares o digitalització, entre d’altres. La convocatòria està oberta a empreses de deu persones o menys en plantilla, incloses les formades exclusivament per una persona treballadora autònoma, i amb facturació l'any 2019 inferior als 600.000 €.

Aquesta subvenció serà compatible amb qualsevol altra concedida per altres administracions o ens públics o privats, incloent-hi les subvencions municipals atorgades per a altres projectes adreçats a empreses. L’import dels ajuts serà com a màxim el 80% del cost total d’adquisició del material necessari i no podrà superar els 1.000 €. L’Ajuntament concedirà aquesta subvenció fins a esgotar una partida pressupostària de 150.000 € o fins al 30 de setembre. Per veure els requisits i formalitzar la petició: https://intranet.esplugues.cat/WebAplic/PAM/Tramits/cataleg.nsf/0/4406C621176EA50AC125857D002A92EF?OpenDocument&idioma=01.

Es tracta d'un nou ajut inclòs al Pla de Reconstrucció aprovat per l'Ajuntament d'Esplugues, i consensuat amb agents econòmics del territori, per fer front a la crisi social provocada per la Covid-19. I que se suma a les subvencions per a unitats familiars amb ingressos limitats en què algun dels seus membres ha estat afectat per un ERTO o se li ha acabat el contracte i a les destinades a persones autònomes que tinguin reconeguda la petició extraordinària estatal per pèrdua d’ingressos o tancament (més informació, a la notícia inferior).

 

9 de juny del 2020

Els primers ajuts municipals previstos al Pla de Reconstrucció per fer front a la crisi social del coronavirus, aprovat per l'Ajuntament fa unes setmanes, ja es poden sol·licitar via telemàtica. El termini s'allarga fins al 30 de setembre o fins que esgotin les partides pressupostàries previstes. Es tracta dels següents:

- Subvencions de 200 € –més un 10% per cada fill o filla a càrrec seu– per a unitats familiars amb ingressos limitats en què algun dels seus membres ha estat afectat per un ERTO o se li ha acabat el contracte durant l’estat d’alarma. L’Ajuntament concedirà aquesta subvenció fins a esgotar una partida pressupostària de 300.000 €. Per veure els requisits i fer la sol·licitud: Ajut per a famílies.

- Subvencions de 200 € per a persones autònomes que tinguin reconeguda la petició extraordinària estatal per pèrdua d’ingressos o tancament per la Covid-19. L’Ajuntament concedirà aquesta subvenció, que complementa la del Govern central, fins a esgotar una partida pressupostària de 250.000 €. Per veure els requisits i fer la sol·licitud: Ajut per a autònoms.

 

28 de maig del 2020

Una de les accions previstes al Pla de Reconstrucció aprovat la setmana passada per l’Ajuntament d’Esplugues ­–amb consens polític i suport dels agents econòmics i socials– és la creació d’una oficina d’informació i atenció sobre les ajudes que també contempla el Pla adreçades als col·lectius més desfavorits del municipi. L’Oficina Municipal d’Ajuts per a la Reactivació (OMAR) s’ha posat en marxa de forma telemàtica amb el correu ajutscovid19@esplugues.cat i el número de telèfon 93 516 61 38, que atèn de dilluns a divendres, excepte festius, de 8.30 a 14.30 hores.

La informació detallada sobre els ajuts per afectació de l’emergència sanitària i per reactivar l’economia local (en matèria social, per a famílies, per a persones treballadores autònomes o contractades, comerç, pimes i empreses…) es podrà consultar en aquest website: https://www.esplugues.cat/sumem.

Aquesta setmana ja s’han publicat les bases de dos d’aquests ajuts municipals, de la convocatòria dels quals s'informarà properament:

- Subvencions de 200 € –més un 10% per cada fill o filla al seu càrrec– per a unitats familiars amb ingressos limitats en què algun dels seus membres ha estat afectat per un ERTO o se li ha acabat el contracte durant l’estat d’alarma. L’Ajuntament concedirà aquesta subvenció fins esgotar una partida pressupostària de 300.000 €. Per veure els requisits: Ajut per a famílies.

- Subvencions de 200 € per a persones autònomes que tinguin reconeguda la petició extraordinària estatal per pèrdua d’ingressos o tancament per la Covid-19. L’Ajuntament concedirà aquesta subvenció, que complementa la del Govern central, fins esgotar una partida pressupostària de 250.000 €. Per veure els requisits: Ajut per a autònoms.

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat