Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Ampliat el termini dels ajuts municipals pel Covid-19 fins al 30 de novembre

2 d'octubre del 2020

L’Ajuntament ha prorrogat dos mesos més, fins al 30 de novembre, el termini per poder presentar sol·licituds per als ajuts municipals que es presten a persones que s’han vist greument perjudicats per la pandèmia: persones autònomes (subvenció addicional de 200 € per als que tinguin reconeguda la petició extraordinària estatal per pèrdua d'ingressos o tancament), famílies amb membres afectats per ERTO o fi de contracte (subvencions de 200 € més un 10% per fill o filla a càrrec) i establiments regentats per microempreses (ajudes del 80% per inversions sanitàries, higièniques o de digitalització, de fins a 1.000 €, motivades per la Covid-19.

A més, s’ha ampliat el criteri de les subvencions a famílies amb membres afectats per la finalització de contracte, de manera que també es valoraran positivament aquelles amb data de finalització de contracte posterior a la declaració de pandèmia i que actualment es trobin en situació d’atur.

Fins al 2 d’octubre, l’Oficina Municipal d’Ajudes per a la Reactivació (OMAR) ha rebut 371 peticions d’ajut, de les quals de moment s’han aprovat 252 subvencions.

L’Ajuntament té un pressupost de 700.000 euros per atendre aquests ajuts.

Per a l'alcaldessa, Pilar Díaz, "el nostre Pla de Reconstrucció va ser concebut com una eina flexible i àgil per donar resposta a les noves situacions i a la realitat que ens anem trobant. Hem ampliat el termini per als ajuts, perquè segueixen sent necessàries, i també el perfil, donant suport a les persones que han estat acomiadades com a una conseqüència clara de la pandèmia. A Esplugues, no deixem ningú enrere".

 

23 de juliol del 2020

L'Oficina Municipal d'Ajudes per a la Reactivació (OMAR), creada a finals de maig durant la pandèmia de Covid-19, ha rebut en els dos primers mesos unes 250 peticions. L'Ajuntament ha obert convocatòries per ajudar econòmicament a col·lectius que s'han vist greument perjudicats per la pandèmia: persones autònomes (subvenció addicional de 200 € per als que tinguin reconeguda la petició extraordinària estatal per pèrdua d'ingressos o tancament), famílies amb membres afectats per ERTO o fi de contracte (subvencions de 200 € més un 10% per fill o filla a càrrec) i establiments regentats per microempreses (ajudes del 80% per inversions sanitàries, higièniques o de digitalització, de fins a 1.000 €, motivades per la Covid-19).

La majoria de les sol·licituds (prop de 130) són de persones autònomes. Les peticions d'ajudes familiars superen les 110. Les de microempreses són de moment escasses perquè el termini s'ha obert durant el mes de juliol. Del total de peticions, l'Ajuntament ha resolt a favor per ara 150 de les 171 estudiades. D'elles, més de 130 ja han percebut l'ajut.

A més de gestionar aquestes ajudes, l'OMAR ha atès en dos mesos més de 700 consultes per telèfon (93.516 61 38) o per mail (ajutscovid19@esplugues.cat).

 

6 de juliol del 2020

S'ha obert el termini perquè microempreses d'Esplugues amb activitat oberta al públic puguin sol·licitar una subvenció per a la realització d’actuacions necessàries per reobrir l’establiment, com material sanitari i higiènic, mampares o digitalització, entre d’altres. La convocatòria està oberta a empreses de deu persones o menys en plantilla, incloses les formades exclusivament per una persona treballadora autònoma, i amb facturació l'any 2019 inferior als 600.000 €.

Aquesta subvenció serà compatible amb qualsevol altra concedida per altres administracions o ens públics o privats, incloent-hi les subvencions municipals atorgades per a altres projectes adreçats a empreses. L’import dels ajuts serà com a màxim el 80% del cost total d’adquisició del material necessari i no podrà superar els 1.000 €. L’Ajuntament concedirà aquesta subvenció fins a esgotar una partida pressupostària de 150.000 € o fins al 30 de setembre. Per veure els requisits i formalitzar la petició: https://intranet.esplugues.cat/WebAplic/PAM/Tramits/cataleg.nsf/0/4406C621176EA50AC125857D002A92EF?OpenDocument&idioma=01.

Es tracta d'un nou ajut inclòs al Pla de Reconstrucció aprovat per l'Ajuntament d'Esplugues, i consensuat amb agents econòmics del territori, per fer front a la crisi social provocada per la Covid-19. I que se suma a les subvencions per a unitats familiars amb ingressos limitats en què algun dels seus membres ha estat afectat per un ERTO o se li ha acabat el contracte i a les destinades a persones autònomes que tinguin reconeguda la petició extraordinària estatal per pèrdua d’ingressos o tancament (més informació, a la notícia inferior).

 

9 de juny del 2020

Els primers ajuts municipals previstos al Pla de Reconstrucció per fer front a la crisi social del coronavirus, aprovat per l'Ajuntament fa unes setmanes, ja es poden sol·licitar via telemàtica. El termini s'allarga fins al 30 de setembre o fins que esgotin les partides pressupostàries previstes. Es tracta dels següents:

- Subvencions de 200 € –més un 10% per cada fill o filla a càrrec seu– per a unitats familiars amb ingressos limitats en què algun dels seus membres ha estat afectat per un ERTO o se li ha acabat el contracte durant l’estat d’alarma. L’Ajuntament concedirà aquesta subvenció fins a esgotar una partida pressupostària de 300.000 €. Per veure els requisits i fer la sol·licitud: Ajut per a famílies.

- Subvencions de 200 € per a persones autònomes que tinguin reconeguda la petició extraordinària estatal per pèrdua d’ingressos o tancament per la Covid-19. L’Ajuntament concedirà aquesta subvenció, que complementa la del Govern central, fins a esgotar una partida pressupostària de 250.000 €. Per veure els requisits i fer la sol·licitud: Ajut per a autònoms.

 

28 de maig del 2020

Una de les accions previstes al Pla de Reconstrucció aprovat la setmana passada per l’Ajuntament d’Esplugues ­–amb consens polític i suport dels agents econòmics i socials– és la creació d’una oficina d’informació i atenció sobre les ajudes que també contempla el Pla adreçades als col·lectius més desfavorits del municipi. L’Oficina Municipal d’Ajuts per a la Reactivació (OMAR) s’ha posat en marxa de forma telemàtica amb el correu ajutscovid19@esplugues.cat i el número de telèfon 93 516 61 38, que atèn de dilluns a divendres, excepte festius, de 8.30 a 14.30 hores.

La informació detallada sobre els ajuts per afectació de l’emergència sanitària i per reactivar l’economia local (en matèria social, per a famílies, per a persones treballadores autònomes o contractades, comerç, pimes i empreses…) es podrà consultar en aquest website: https://www.esplugues.cat/sumem.

Aquesta setmana ja s’han publicat les bases de dos d’aquests ajuts municipals, de la convocatòria dels quals s'informarà properament:

- Subvencions de 200 € –més un 10% per cada fill o filla al seu càrrec– per a unitats familiars amb ingressos limitats en què algun dels seus membres ha estat afectat per un ERTO o se li ha acabat el contracte durant l’estat d’alarma. L’Ajuntament concedirà aquesta subvenció fins esgotar una partida pressupostària de 300.000 €. Per veure els requisits: Ajut per a famílies.

- Subvencions de 200 € per a persones autònomes que tinguin reconeguda la petició extraordinària estatal per pèrdua d’ingressos o tancament per la Covid-19. L’Ajuntament concedirà aquesta subvenció, que complementa la del Govern central, fins esgotar una partida pressupostària de 250.000 €. Per veure els requisits: Ajut per a autònoms.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B