Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’Ajuntament i Mapfre afavoreixen la integració laboral de persones amb discapacitat

Signat un conveni perquè persones amb diversitat intel·lectual i de salut mental facin pràctiques no laborals a l’Ajuntament

3 de febrer del 2016

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat va signar ahir un acord de col·laboració amb la Fundación Mapfre per participar al programa d’inserció socio-laboral de persones amb diversitat intel·lectual i de salut mental Junts Ho Podem Fer-Juntos Somos Capaces. Gràcies a aquest acord, persones amb diversitat intel·lectual i de salut mental realitzaran pràctiques formatives no laborals en alguns dels serveis de l’Ajuntament, la qual cosa els permetrà adquirir habilitats i experiència a les tasques pròpies de les diferents dependències del Consistori.

El conveni ha estat signat per Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues, i Yolanda Álvarez, directora de MAPFRE per a Esplugues i la seva àrea d’influència. També hi han assistit el primer tinent d’Alcaldia, Eduard Sanz, i el quart tinent d’Alcaldia i regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Albert Comellas.

Pràctiques de 400 hores

Les pràctiques podran tenir una duració màxima de 400 hores. Les persones participants seran derivades per diferents centres de formació d’entitats socials col·laboradores d’aquest programa. Aquestes entitats socials proveiran el suport d’un preparador/a laboral, la funció del qual serà facilitar a la persona participant l’adequada realització de les tasques encomanades en el marc de les pràctiques no laborals. També designarà una persona tutora per a cada participant, qui supervisarà les relacions entre l’Ajuntament i les persones participants. La realització d’aquestes pràctiques no laborals no comporta relació laboral ni prestació de serveis per part de les persones participants.

Per a l’alcaldessa Pilar Díaz, l’Ajuntament d’Esplugues “té com a prioritat el desenvolupament de polítiques actives d’ocupació i, amb aquest conveni, demostrem també el nostre compromís amb les persones més vulnerables, donant suport a actuacions a favor de les mateixes en l’àmbit laboral i de l’educació, de l’habitatge, la salut i la vida quotidiana”.

Fins a l’actualitat, el programa Junts Ho Podem Fer–Juntos Somos Capaces ha fet possible que més de 3.000 empreses col·laborin activament amb aquesta iniciativa i ha facilitat la formació de més de 1.600 alumnes i la inserció de més de 1.900 persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B