Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’Ajuntament es reuneix amb els agents econòmics i socials de la comarca per negociar un Pla de Reconstrucció

27 d'abril del 2020

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i la regidora d’Economia i Treball, Montse Zamora, s’han reunit aquest dilluns 27 d'abril per videoconferència amb agents econòmics i socials del Baix Llobregat per integrar les seves propostes i punts de vista en un futur Pla de Reconstrucció per pal·liar els efectes del Covid19. A la sessió hi han participat els secretaris generals dels dos sindicats majoritaris, Carlos de Pablo (UGT) i José M. Romero Velarde (CCOO), i representants dels dos principals col·lectius empresarials, Neus Olea (responsable del Departament Tècnic i Relacions Externes d’AEBALL) i Agustí Miró (delegat de PIMEC-Baix Llobregat L’Hospitalet).

Els acords negociats s’han concentrat en quatre aspectes:

Protecció social: Hi ha consens sobre la necessitat de potenciar l’ocupació dels col·lectius habitualment més desafavorits al mercat laboral (dones, persones més grans de 45 anys o joves).

Reorganització de l’activitat laboral després del confinament: Distància entre llocs físics, higiene laboral i instal·lació d’elements de protecció; utilització de dispositius i mitjans per teletreballar; protecció especial dels col·lectius de risc.

Teixit productiu: S’estudien mesures per afavorir la recuperació del comerç, així com les empreses petites i mitjanes del municipi.

Creació de sinèrgies: L’Ajuntament d’Esplugues està treballant en accions comunes amb altres municipis de la comarca, així com amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat. Les actuacions s’implementaran amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B