Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’Ajuntament destina 130.000 euros a subvencionar la contractació de persones a l’atur

L’Ajuntament destina 130.000 euros a subvencionar la contractació de persones a l’atur

Empiezapori, empresa espluguina que ha contractat a través d'aquestes subvencions

30 de maig del 2017

L’Ajuntament d’Esplugues, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha obert una nova convocatòria de subvencions a empreses i entitats per a la contractació de persones en situació d'atur residents a Esplugues. Es tracta d’ajuts que cobreixen el 50% dels nous llocs de treball creats, que han de tenir una durada mínima d’un any, i s’adrecen a empreses privades i entitats sense afany de lucre ubicades a l’àrea metropolitana de Barcelona amb plantilla inferior a 250 persones treballadores i que no tributin per l’Impost d’Activitats Econòmiques. A més, la contractació subvencionada ha de suposar una ampliació de la plantilla.

Per a aquesta nova edició es compta amb un pressupost d’uns 130.000 euros, de manera que es calcula que el nombre de contractacions subvencionables pugui arribar a les 30, en funció de la categoria professional i si és jornada completa o parcial. Els contractes poden ser temporals o indefinits i s’hauran d’iniciar, com a màxim, l’1 de gener del 2018. Les sol·licituds de subvenció, que es poden fer a través de la Seu Electrònica, es poden realitzar fins el 30 de novembre del 2017 o fins que s’esgoti el crèdit disponible.

Les persones beneficiàries, que hauran de passar un període de formació a l'Ajuntament, seran residents a Esplugues des de fa un any i en situació d'atur des d'almenys tres mesos. Tindran prioritat les persones entre 16 i 35 anys, els majors de 45 anys, les persones amb discapacitat, les que pertanyen a famílies amb tots els seus membres a l’atur, els aturats de llarga durada i que hagin exhaurit la prestació per desocupació i les dones desocupades.

La d’enguany és la cinquena edició d’aquesta línia de subvenció que es realitza a Esplugues i la primera finançada per la Diputació de Barcelona –a través del seu Programa Complementari de Foment de l’Ocupació Local 2017-2018–, ja que les anteriors es van fer en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona o amb recursos propis de l’Ajuntament. A l’edició 2016-17 es van formalitzar 15 contractes, 5 dels quals són indefinits des de l’inici. A anteriors convocatòries s’ha assolit un 91% de contractació indefinida.

Per a l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, es tracta d’un “programa interessant que sens dubte contribueix a impulsar l’ocupació a la nostra ciutat, una de les prioritats municipals i que s’inclou al Pacte per a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació d’Esplugues vigent, que vam aprovar per unanimitat al consistori i vam signar amb els agents econòmics i locals”.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B