Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’Agent Tutor va intervenir en 66 casos el curs anterior

8 de juliol de 2016

L’Agent Tutor, figura pionera implantada a Esplugues des del 2009 per prevenir i actuar en casos de conflicte generats per escolars, va realitzar el curs passat 66 intervencions per resoldre diverses problemàtiques, 55 d’ells a secundària i 11 a primària. La figura, personalitzada en el caporal de la Policia Local Manel Muñoz, criminòleg i mediador judicial, va treballar el curs passat en nou centres escolars: les escoles Can Vidalet, Joan Maragall, Utmar i Natzaret, els instituts Joanot Martorell, La Mallola i Severo Ochoa, el centre de formació Isoveri i el curs de Pla de Transició al Treball.

L’Agent Tutor també fa una tasca pedagògica: el curs passat va impartir nou xerrades a grups d’ESO sobre responsabilitat i bon ús de les xarxes socials i va coordinar altres tres impartides per un jutge de menors sobre justícia juvenil i responsabilitat dels menors.

La figura s’ha consolidat “com a persona de referència als centres educatius d’Esplugues. Directors i docents, així com pares i alumnes, han normalitzat l’accés que tenen a l’abast amb una trucada telefònica”, diu Manel Muñoz.

La valoració per part de la direcció dels centres educatius ha estat molt favorable. Es valora el servei com una eina molt efectiva de prevenció de conductes inadequades dels joves, així com la immediata reacció en cas de requeriment per resoldre algun conflicte.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B