Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'11a Audiència Jove presenta les seves propostes contra les violències masclistes

Evitar les conductes i opinions masclistes en l'esport, augmentar la sensació de seguretat al carrer, fer formació tant al professorat com a l'alumnat i treballar amb els locals d'oci, entre les propostes dels nois i noies de 4t d'ESO

23 de maig del 2018

Una representació teatral dels micromasclismes ha inaugurat l'11a edició de l'Audiència Pública als Nois i Noies d'Esplugues que avui s'ha reunit a la sala d'actes del Consell General de l'Esport per presentar les diferents propostes que s'han treballat als quatre instituts -La Mallola, Joanot Martorell, Joaquim Blume i Severo Ochoa- per lluitar contra les violències masclistes.

"Hem vingut a parlar d'un tema que ens preocupa molt", ha dit l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz. "Tots som fills del patriarcat i hi ha molt per fer", ha recordat. Per a l'alcaldessa, un dels punts destacables del treball d'aquest any amb l'Audiència Jove és que ha permès als nois i noies dels instituts conèixer el Protocol per unes festes lliures d'agressions sexistes d'Esplugues a una edat en la qual ja comencen a sortir de nit.

Propostes de l'Audiència Jove

Uns 250 nois i noies de 4t d'ESO han explicat que, des de l'Ajuntament, cal treballar per evitar les conductes i opinions masclistes en l'esport, mirar d'augmentar la sensació de seguretat al carrer de les dones amb més vigilància i il·luminació i fer formació per conscienciar sobre el masclisme tant al professorat com a l'alumnat, així com treballar per fer difusió des dels locals d'oci per prevenir i actuar davant d'agressions sexistes. També han presentat propostes als instituts, que impliquen tractar a fons les violències masclistes i fins i tot fer obres de teatre, concurs de curtmetratges i gimcanes sobre el tema.

La resposta municipal

La regidora de Participació Montse Zamora, ha agraït les propostes i ha detallat les accions que es fan des de l'Ajuntament per fomentar la igualtat, com el Juga Verd Play, el Tutor de grada o el Tercer temps (de l'Espluguenc), iniciatives que fomenten els valors positius en l'esport i ha assegurat que les accions divulgatives i educatives en aquest àmbit es reforçaran. Per altra banda, ha explicat que l'Ajuntament està duent a terme una auditoria de l'enllumenat públic de la ciutat per tal d'elaborar un projecte de renovació per millorar la il·luminació dels carrers. També ha recordat que el Protocol per unes festes lliures d'agressions sexistes compta amb una comissió per al seu desplegament del qual la Policia Local en forma part. Finalment, ha dit que s'ampliarà amb les temàtiques de micromasclismes i violències masclistes l'oferta ja existent de formació per al professorat i per l'alumnat dels instituts.

Per la seva banda, els representants del professorat dels instituts d'Esplugues també s'han compromès a incorporar a les aules les propostes de l'alumnat per lluitar contra les violències sexistes.

A l'acte de l'Audiència ha actuat Petit Kaos, una artista de rap que, a través de les seves lletres, ha reivindicat l'empoderament de les dones i ha relatat la crueltat d'una violació i del tractament social que se'n fa. També s'ha llegit un breu manifest dels nois i noies de 4t d'ESO que ressalta que "les noies no som mercaderia i ens mereixem que ens tractin pel que som: persones d'un sexe diferent però no inferior".

Aquest vídeo és un resum de la feina d'aquesta edició de l'Audiència Jove:

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B