Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Plaça del Record, en homenatge a les víctimes per la pandèmia de Covid

L’espai del barri del Gall, que ha estat batejat després d'un procés participatiu 'on-line', va acollir un emotiu acte aquest dissabte 6 de novembre

8 de novembre del 2021

Les víctimes que la pandèmia de Covid ha deixat a Esplugues ja tenen un espai i un moment per al record. L'espai és la plaça que es va construir poc abans de la pandèmia a la confluència dels carrers Josep Argemí i Gall (abans ocupada per naus industrials). A través d'una votació on-line, que es va fer del 25 al 31 d'octubre a la plataforma Esplugues Participa, en què s'oferien tres possibilitats vinculades a l'empremta que ha deixat el Covid, l'opció majoritària escollida per la ciutadania va ser la de plaça del Record.

El moment va tenir lloc, justament en la nova plaça, aquest dissabte 6 de novembre per la tarda. L'Ajuntament va organitzar un emotiu acte de memòria a les més de 140 persones que han perdut la vida a Esplugues per la pandèmia, i que es va fer extensiu als professionals i persones voluntàries que han treballat per la salut i el benestar de la ciutadania, sobretot en els moments més durs.

Diversos col·lectius protagonistes van explicar com van viure l'emergència sanitària per Covid a Esplugues. L'alcaldessa, Pilar Díaz, va dir sobre les persones que han perdut la vida al municipi que "en Esplugues no oblidarem aquestes persones, veïnes i veïns nostres que ja no hi són i als que no vam poder acomiadar com volíem. I tampoc oblidarem tot el que hem viscut i hem après".

A més, es va plantar una olivera i el públic assistent va deixar pedres amb missatges al costat de l'arbre.

VÍDEO DE L'ACTE DE RECORD PEL COVID-19 A ESPLUGUES

 

 

 

25 d'octubre del 2021

L’Ajuntament d’Esplugues posa en marxa des d’aquest dilluns 25 d’octubre fins a diumenge 31 d’octubre un procés de votació a través de la plataforma digital Esplugues Participa per decidir el nom de la plaça que hi ha a la confluència dels carrers Josep Argemí i Baronessa de Maldà (al costat de l’escola Gras i Soler), en el marc de l’homenatge que la ciutat vol fer de record i dol compartit per la pandèmia de Covid-19.

ACCÉS A LA VOTACIÓ PER DECIDIR EL NOM DE LA PLAÇA

parc_nou_Gall_1620x1080.jpegTotes les persones a partir de 16 anys i empadronades a Esplugues podran escollir entre una de les tres propostes següents: plaça de la Memòria, plaça del Record/plaça dels Records i plaça de la Humanitat. Només s’admet un vot per persona.

L'Ajuntament farà públic el nom de la plaça escollit en aquest procés participatiu en el decurs de l'acte de record i dol compartit pel Covid-19 a Esplugues, que tindrà lloc dissabte 6 de novembre, a les 18.30 hores, en aquesta mateixa plaça del barri del Gall. Serà un acte de record a les més de 140 persones que han mort durant la pandèmia del Covid-19 i, alhora, de reconeixement a la solidaritat i a la tasca de les persones professionals durant la pandèmia.

En el decurs de l'acte, en què hi haurà música i testimonis de primera mà, també es realitzarà la plantada d'una olivera i la descoberta d'una placa commemorativa.

Es demana a familiars que hagin patit alguna pèrdua des de l'inici de la pandèmia, a totes aquelles persones i entitats que han estat essencials i a les veïnes i veïns que hi vulguin anar, la confirmació de la seva assistència, omplint el següent formulari de registre:

REGISTRE ACTE DE RECORD

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B