Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Inici de les obres de reforma d’av. Països Catalans, pl. Elisabeth Eidenbenz i av. Jacint Esteva i Fontanet

26 d'octubre del 2021

Durant aquesta setmana comencen els treballs previs per a la reforma d’aquestes avingudes i places, que suposarà importants millores en la mobilitat de la zona. A les imatges següents es pot consultar el resultat final que, entre d’altres, augmentarà els carrils de circulació a l’avinguda, desviarà part del trànsit que actualment circula per la rotonda i evitarà la circumval·lació actual al tram final de l’avinguda Jacint Esteva i Fontanet dels vehicles provinents de Barcelona.

perspectivaaeriapaisoscatalans1_600.jpg

perspectivaaeriapaisoscatalans2_600.jpgperspectivaaeriapaisoscatalans3_600.jpgLes afectacions al trànsit durant els treballs, que duraran uns 14 mesos, seran les següents inicialment:

– A partir de dijous 28 d’octubre quedarà tallat l’accés des de l’av. Països Catalans cap al carrer Mercè Rodoreda. I s’anul·larà l’aparcament kiss & ride del carrer Sant Mateu.

– A partir de divendres 29 d’octubre hi haurà restriccions per accedir al c. Clara Campoamor, ja que es canviarà el sentit de circulació durant les obres.

– A partir de dissabte 6 de novembre restaran operatius només un carril per sentit a tota l’avinguda Països Catalans.

A mesura que avanci l’obra, s’anirà informant de possibles canvis i noves afectacions.

La reurbanització de l'avinguda Països Catalans –antiga carretera C-245 traspassada per la Generalitat a l'Ajuntament el 2017–permetrà millorar la connexió de Finestrelles amb el centre del municipi i sobretot la mobilitat en hores punta als accessos a l'autopista B-23, Diagonal i Ronda de Dalt. La mobilitat és especialment dificultosa en els horaris d'entrada i sortida dels centres docents de la zona.

L'obra, pressupostada en 4,2 milions d'euros i finançada per la Junta de Compensació de Finestrelles, preveu reordenar la zona de la plaça Elisabeth Eidenbenz (rotonda des d'on s'accedeix a la Ronda i la Diagonal), punt habitual de saturació de trànsit en hora punta, mitjançant la creació d'accessos directes cap a Barcelona, de manera que accedeixin a la rotonda menys vehicles.

Un cop acabada l'obra, l'av. Països Catalans comptarà amb carrils d'ús exclusiu per a autobusos en tots dos sentits i una mitjana més àmplia, sense disminuir el nombre actual de carrils de circulació. Així, en sentit Finestrelles es mantindran dos carrils per a vehicles privats (guanyant espai a l'actual calçada lateral) i el carril bus anirà pel mig. En sentit Centre hi haurà, com ara, un carril per a vehicles i se'n guanyarà un altre només per a autobusos.

Plànol:

600_PLANOLDESITUACIOPAISOSCATALANS.jpg

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B