Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Inici de la commemoració de les 20 edicions de la Biennal de Ceràmica

La 20a Biennal Angelina Alós s’ha posposat al 2021 per la situació pandèmica. La fita serà a l’octubre, si bé els Museus comencen la celebració a l’abril.

12 d'abril del 2021

La programació dels Museus d’Esplugues des d’ara i fins al febrer del 2022 tindrà com a protagonista la ceràmica de creació amb l’objectiu d’apropar aquesta disciplina artística a la ciutadania. I també per posar en valor la tasca feta durant aquests 35 anys, des del primer certamen, en favor de la difusió de la ceràmica contemporània i del recolzament als artistes.

Aquest mes s'estan donant a conèixer les bases de la nova edició del certamen, que aposta pel format digital i incorporarà la votació electrònica en el Premi del Públic. El punt àlgid arribarà a l’octubre, quan s’escolliran les obres premiades (els premis Ciutat d’Esplugues, dotat amb 4.000 euros; Angelina Alós, amb 3.000 €, i Pujol i Bausis, amb 2.000 €) i s’obrirà al públic l’exposició amb les peces guanyadores i seleccionades al Museu Can Tinturé.

Capcalera20Biennal.jpg

 

Exposició innovadora, a partir del 21 d’abril

El mesos previs, els Museus han preparat una programació per fer memòria dels 35 anys de certamen. El 21 d’abril s’obre al Museu Can Tinturé l’exposició temporal PÒSIT: retrospectiva i prospectiva, comissariada pel conservador d’art contemporani del Museu Nacional, Alex Mitrani. Peces guanyadores de diverses edicions de la biennal s’han recuperat i posat en diàleg amb obres d’altres disciplines artístiques. Una aposta innovadora i arriscada que vol contribuir a descobrir o redescobrir part de l’art català de les últimes tres dècades.

La programació, que encara no està tancada, inclou conferències, activitats familiars, col·laboracions i noves propostes. A causa de la situació epidemiològica, els Museus combinaran activitats presencials i virtuals.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B