Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Impuls al clúster farmacèutic d’Esplugues

L’Ajuntament inicia amb el grup Ferrer una ronda de contactes amb empreses per explicar amb detall el contingut del Pacte per a la reactivació econòmica i la creació d'ocupació de qualitat

11 de maig de 2016

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha visitat aquest matí les instal·lacions de l'empresa farmacèutica Ferrer, a Montesa. La visita s’inscriu en el desenvolupament del recentment signat Pacte per a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació d’Esplugues, que entre els seus objectius té el de “potenciar la relació entre l’administració i les empreses i entre elles mateixes a través d’una estratègia de clústers”. A Esplugues hi ha una destacada concentració d'empreses del sector farmacèutic i per això es vol crear un clúster farmacèutic que serveixi per potenciar serveis a les empreses que tinguin relació amb aquestes activitats i que atregui a més empreses del sector al municipi.

També han estat presents a la visita el primer tinent d'Alcaldia Eduard Sanz, la tercera tinent d'Alcaldia Montse Zamora, el quart tinent d'Alcaldia i regidor de Promoció econòmica i ocupació Albert Comellas i el regidor d'Emprenedoria Javier Giménez.

Repensar els polígons industrials

"Volem repensar els nostres polígons industrials i definir amb les empreses de la ciutat les àrees d'activitat econòmica", ha dit l'alcaldessa. "Volem apostar per les empreses d'alt valor afegit, tecnològic, netes i sostenibles. El Pacte és una bona eina per treballar de la mà amb les empreses", ha conclòs l'alcaldessa.

Per a Jordi Ramentol, conseller delegat de Ferrer, aquesta visita suposa obrir la comunicació amb les administracions. "Si tenim una bona sintonia amb l'Ajuntament, ens tindreu a la vostra disposició", ha assegurat.

Empreses de recerca

El grup Ferrer es va fundar com a Laboratoris Ferrer l'any 1959 i avui és una multinacional catalana que agrupa diferents empreses del sector químic, farmacèutic i alimentari. Té presència a més de 95 països, amb 24 filials internacionals. Ferrer ha apostat, des de la seva creació, per potenciar la recerca i el desenvolupament de medicaments innovadors als seus sis centres d'R+D (quatre a Espanya) i compta amb deu centres de producció (sis a Espanya). A Esplugues hi ha un centre de producció de dermofarmàcia i un espai de recerca (Synergy innovació), amb un centenar de treballadors.

A l'espai de Ferrer a Esplugues destinat a R+D hi treballen diverses empreses: Spherium biomed, una companyia que desenvolupa innovacions biomèdiques a partir de treballs acadèmics amb l'objectiu d'accelerar la seva transició al mercat. Genmedica Therapeutics, una biofarmacèutica centrada en la recerca i desenvolupament de nous tractaments en el camp de la diabetis tipus II. Gendiag, companyia biotecnològica d'investigació i desenvolupament que crea noves eines de diagnòstic genètic per a la prevenció, el diagnòstic i el tractament personalitzat de malalties d'alt impacte sanitari. Qgenomics, que ofereix productes i serveis relacionats amb la interpretació de dades genòmiques obtingudes a partir de l'estudi de l'ADN o ARN. ABAC Therapeutics, que treballa en la recerca de medicaments de precisió en el tractament de les infeccions per bacteris resistents a múltiples fàrmacs.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B