Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Els voluntaris del Programa Intergeneracional reben un homenatge a l'Ajuntament

16 de juny de 2016

Dijous 16 de juny al matí s'ha celebrat al Saló de plens un acte homenatge als voluntaris que han participat en el Programa Intergeneracional de l'Ajuntament. Hi ha hagut uns 70 assistents, entre persones grans voluntàries, el director, professors i alguns alumnes de l'Escola Garbí i professors i alumnes de P5 de l'Escola Natzaret.

Les dues escoles han participat en l'edició del curs 2015-16 del projecte, que és obert a tota la gent gran i a totes les escoles d'Esplugues. De moment, hi han participat unes 30 persones grans voluntàries, a títol individual i d'arreu del municipi.

Solidaritat entre generacions

El programa se centra en aspectes relacionals i d'aprenentatge en reciprocitat. A més d'un canal bidireccional de transferència de coneixements, aquestes trobades estimulen la solidaritat entre generacions i enforteixen la cohesió social.

Enguany, de l'Escola Garbí, nois de batxillerat han fet classes sobre l'ús de tablets, smartphones i ordinadors a l'equipament de Gent Gran de Can Clota. Els voluntaris que van anar a l'Escola Garbí també van compartir activitats lúdiques, com ensenyar els alumnes a jugar als escacs, o relacionals, com les sessions de Conta contes i les Històries de Vida (un llegat històric des de l'aproximació i comprensió d'altres èpoques).

Per altra banda, infants de P5 de l'Escola Natzaret han compartit diverses activitats amb voluntaris. Amb les persones grans van aprendre a fer panellets i van tenir suport en la seva lectura primerenca.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B