Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Fomento accepta el traspàs de la B23 arran la demanda dels ajuntaments per reformar el tram final de l’autopista

El Govern de l’Estat veu “amb bons ulls” el traspàs del tram final de la B23 a la Generalitat i els ajuntaments. L’alcaldessa d’Esplugues i els alcaldes de Sant Just Desvern i Sant Joan Despí han acordat amb el Secretari d’Estat d’Infraestructures iniciar els estudis que facin possible el traspàs. L’objectiu és reformar aquest tram de la B23 per fer-la més urbana i amb una mobilitat més sostenible.

9 de desembre del 2016

El Secretari d’Estat d’Infraestructures del Govern de l’Estat, Julio Gómez-Pomar, ha manifestat als alcaldes de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà; al de Sant Joan Despí i vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, i a l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, que veu “amb bon ulls” el traspàs del darrer tram de l’autopista B-23 (al seu pas pels tres municipis) a la Generalitat i els ajuntaments.

Els tres alcaldes –en una reunió celebrada a la seu de la Delegació del Govern de l’Estat a Barcelona– han expressat a Gómez-Pomar la urgent necessitat de transformar l’autopista B23 en una via urbana, en el tram de cinc quilòmetres des de Sant Joan Despí fins a la Diagonal de Barcelona. L’alta densitat de trànsit i el col·lapse diari que registra aquesta via d’accés a Barcelona des d’aquestes poblacions del Baix Llobregat requereix una actuació per tal de promoure una mobilitat més sostenible.

En sortir de la trobada, els alcaldes i l’alcaldessa han assenyalat que ara s’iniciaran els estudis jurídics i tècnics per a la materialització d’aquest traspàs, que haurà de concretar-se en la signatura d’un conveni entre les parts. Això hauria de permetre iniciar les actuacions de la via plantejades des del món local per desenvolupar una reforma que vol humanitzar
aquest tram d’autopista
, fent-lo més permeable i apostant per una mobilitat urbana, amb la creació d’espais per a carrils bici, carrils pel transport públic i per a vehicles d’alta ocupació (BUS-VAO), així com zones verdes i espais per a vianants. L’objectiu final seria fer realitat el projecte presentat al març del 2015 en el marc d’un acord metropolità signat entre aquestes tres ciutats, a més de Barcelona i l’Àrea Metropolitana (AMB).

D’igual manera, els alcaldes i l’alcaldessa han demanat al responsable d’infraestructures de l’Estat que es duguin a terme les actuacions pendents que afecten aquesta via —com ara el carril BUS-VAO– que no s’han dut a terme en un tram que pràcticament no ha tingut cap actuació de millora en els 60 anys que porta en servei.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B