Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Flors Al Carrer, Nit dels Museus i Fira d'Entitats, aquest cap de setmana a Esplugues

Flors Al Carrer, Nit dels Museus i Fira d'Entitats, aquest cap de setmana a Esplugues

Nit dels Museus 2019

13 de maig del 2022

Esplugues acollirà un cap de setmana farcit d'activitats. En destaquen:

- Flors Al Carrer. Els carrers Mossèn Jacint Verdaguer i Església es guarniran dissabte 14 i diumenge 15 amb flors, amb catifes a terra i plafons de flors, organitzat pel veïnat d'aquests carrers.

- Nit dels Museus. Els Museus d'Esplugues s'adhereixen a la iniciativa Nit dels Museus, amb portes obertes i activitats dissabte 14 a partir de les 17 hores:

· Visita lliure i gratuïta al  Museu Can Tinturé per descobrir la col·lecció permanent de rajola de mostra Salvador Miquel i per visitar l’exposició temporal Gaudí & trencadís. De manera excepcional, obertura per visita lliure del Museu de Ceràmica La Rajoleta, que inclou els forns on es van coure les peces de ceràmica més importants del Modernisme.

· Contacontes de les aventures de’n Fanguet i la Terrisseta amb l’arquitecte Antoni Gaudí, i taller de trencadís. Per a públic familiar. Places exhaurides.

· A partir de les 21 hores, a La Rajoleta, representacions teatrals amb el genial mosaïcista Lluís Brú i la seva filla Elàdia Brú, com a protagonistes per descobrir la perfecció i la màgia que amaguen els grans mosaics modernistes. I a Can Tinturé, de la mà d’Antoni Gaudí descobrirem el trencadís. Sessions de 20 minuts a les 21, 21.40, 22.20 i 23 hores. Entrada lliure.

- Fira d'Entitats. D'11 a 20 hores a la plaça Catalunya. Una diada per conèixer que fan les entitats del municipi. Hi haurà una seixantena de carpes informatives d'entitats de cultura, de cooperació, de salut i diversitat funcional, de lleure, d'educació, d'esports i de nova ciutadania, així com partits polítics.

També hi haurà espais institucionals i de servei públic:

· FESTA DE LA SOLIDARITAT I DEL COMERÇ JUST
11h Tabalada amb el grup de percusió Drums 
12h Lectura del Manifest de Comerç Just 
18h   Recital de música i poesia a la Carpa Solidària : 'Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)'

· Pressupost Participatiu: serà el primer dia per prioritzar les propostes del Pressupost Participatiu 2022. A la carpa s'informarà de les propostes que han estat validades i es donarà suport en la priorització.

· Punt de voluntariat i suport associatiu: s'informarà dels serveis a entitats i les crides a voluntariat. Hi haurà un espai per deixar missatges a entitats i voluntariat (vinculat a dades del voluntariat durant la pandèmia i el voluntariat que ha col·laborat amb Ucraïna).

· Esplujuga, la ludoteca mòbil d'Esplugues, amb propostes de jocs per a totes les edats: https://playful.esplugues.cat/esplujuga

· Esplujove. Amb informació dels tallers que es fan per al joven, assessories laborals i formatives, pisos de protecció oficial, difusió del Carnet Jove, jocs de taula...

· Banc de Sang amb la unitat mòbil de les 10 a les 14 h.

· Taller 'Mobilitat i ciutadania' que gestiona ECOM i que es realitzarà de les 11 a les 14 h a la zona de patinatge. Taller per experimentar i conèixer les dificultats que tenen les persones amb diversitat funcional.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B