Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Fi de la moratòria per a les furgonetes contaminants en la Zona de Baixes Emissions de les Rondes

1 d'abril de 2021

A partir de l'1 d'abril, les furgonetes sense el distintiu ambiental de la DGT no podran circular per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de les Rondes de Barcelona en l'horari restringit que ja tenen la resta de vehicles més contaminants: de dilluns a divendres feiners, de 7 a 20 hores. A Esplugues, l'àrea afectada correspon a Can Vidalet i Can Cervera.

En la mateixa data finalitza també la moratòria per a cotxes i motos de professionals autònoms amb rendes baixes. Continua, en canvi, la moratòria per a camions i autocars petits, fins al 30 de juny; i per a autobusos i autocars grans, fins al 31 de desembre.

La ZBE Rondes BCN-que despleguen conjuntament l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Generalitat i els ajuntaments pels municipis on passen les rondes, entre ells Esplugues- té com a objectiu preservar la qualitat de l'aire i evitar tornar a situacions d'alta contaminació.

Des de la posada en marxa del règim sancionador per a cotxes i motos sense distintiu, el 15
de setembre de l'any 2020, s'ha reduït més d'un 50% la circulació d'aquests vehicles més contaminants, tot i que al febrer encara suposaven un 4% del total de vehicles que circulen per la ZBE, segons dades de l'AMB.
Més informació: zbe.barcelona

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B