Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Expedients perquè es posin al mercat 11 pisos buits d’entitats financeres

8 de febrer del 2016

La Junta de Govern municipal ha iniciat el procediment legal perquè 11 habitatges propietat de tres entitats financeres que porten més de dos anys sense ocupar siguin cedides i posades a disposició del mercat de lloguer social. En la darrera sessió, es va aprovar l’obertura d’expedients a les tres entitats financeres per declarar la “situació anòmala” d’11 habitatges buits que són de la seva propietat.

Els bancs tenen un termini de deu dies per presentar al·legacions o cedir-los a la borsa de lloguer social. Si les al·legacions no prosperen o si la cessió voluntària no es produeix, l'Ajuntament iniciarà l'expedient per a la seva cessió forçosa per tal d'incorporar-los a la borsa de lloguer social o per aplicar sancions, tal com estableix la llei.

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha manifestat que aquesta mesura "reafirma el compromís de l'Ajuntament amb la ciutadania més vulnerable, juntament amb les ajudes per a la pobresa energètica o la intermediació per evitar desnonaments".

L'Ajuntament d'Esplugues compta amb un servei de mediació que des de 2013 ha tramitat un centenar d'expedients d'assessorament en matèria d'habitatge i que ha evitat prop de 50 desnonaments després de renegociar 25 contractes de lloguer i 21 hipoteques. També ha resolt 5 dacions en pagament (donar per saldat el deute amb la pèrdua de l’habitatge quan no es pot fer-hi front).

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B