Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Exempció de la taxa de terrasses fins al 31 d’agost

8 de maig del 2020

L'Ajuntament d'Esplugues ha decidit suspendre la taxa d'ocupació de terrasses i vetlladors per part de bars i restaurants com a mínim fins al 31 d'agost per compensar la nul·la o escassa activitat econòmica que podran desenvolupar a conseqüència de l'emergència sanitària pel coronavirus. D'aquesta manera, des de mitjans de març i fins al 31 d'agost, no es cobrarà aquesta taxa municipal. A partir de l'1 de setembre, es valorarà la possibilitat de mantenir aquesta mesura o reorientar-la, segons l'evolució del desconfinament i la recuperació de l'activitat.

Cal recordar que aquesta activitat es va prohibir a mitjans de març coincidint amb l'entrada en vigor de l'estat d'alarma, i que està previst que puguin obrir parcialment les terrasses a partir de la fase 1, encara sense data per a Esplugues.

L'anomenada Taxa d'ocupació de la via pública per taules i cadires pot ser anual o per a la temporada de bon temps. En el segon cas, encara no havia començat a aplicar-se. A més, també s'ha decidit mantenir l'actual ocupació de terrasses i vetlladors per preservar l'espai de passeig per a vianants.

L'exempció de la taxa forma part d'un paquet de mesures que l'equip de govern municipal i tots els grups municipals estan treballant de forma conjunta i consensuada amb la voluntat d'arribar al màxim consens per pal·liar els efectes econòmics i socials de la pandèmia.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B