Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Europa premia l’Ajuntament pel seu foment de la participació d'infants i joves

El Consell d’Infants i l’Audiència Jove rebran a l’octubre el segell de bona pràctica Urbact

20 de juny del 2017

Dos processos participatius de l’Ajuntament, l’Audiència Jove i el Consell d’Infants, han estat seleccionats pel segell europeu de bones pràctiques Urbact en la seva convocatòria del 2017, a la qual s’han presentat 270 propostes de 219 ciutats de 29 països. A l’octubre tindrà lloc el lliurament formal del distintiu a la ciutat de Tallin (Estònia). En total, seran guardonades 97 bones pràctiques del conjunt d’Europa, de les quals 17 a Espanya. La consideració de bona pràctica Urbact significa que es tracta de projectes rellevants per a altres ciutats europees.

El Consell d’Infants és un fòrum per a infants de 5è i 6è de les escoles públiques, que tenen la possibilitat d’aprendre, reflexionar, discutir i posar-se d’acord sobre propostes relacionades amb el seu entorn. Una de les propostes que han fet enguany ha estat la dotació als correcans d’elements perquè els gossos facin exercici. A les darreres setmanes, l’Ajuntament ha col·locat diversos jocs a l’espai d’esbarjo per a gossos del carrer Lleialtat.

L’Audiència Jove fomenta la participació dels estudiants de 4t d’ESO dels instituts. Genera pedagogia, debat educatiu i propostes per a la transformació de la ciutat. Enguany, s’han fet propostes per portar les entitats de la ciutat al contingut acadèmic dels instituts.

Tots dos fòrums inculquen en la població escolar els valors i actituds de la participació i aborda el risc de la ciutadania de distanciar-se de la política pública i dels processos democràtics, treballant a través d’intermediaris com els centres educatius. Entre tots dos sumen un cost anual per a l’Ajuntament d’uns 33.000 euros.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B