Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Ajuntament treballa per garantir el compliment de les noves restriccions

Es recorda que els ajuts econòmics pel Covid-19 s’han prorrogat fins al 30 de novembre

15 d'octubre del 2020

El Comitè d’Emergències de l’Ajuntament d’Esplugues ha tractat aquest dimecres 14 d’octubre sobre les noves restriccions anunciades per la Generalitat per als pròxims 15 dies, que entrarien en vigor la propera mitjanit i que, en cas de ser confirmades pels tribunals, suposaran el tancament de bars i restaurants, la restricció de l’aforament al 30% en comerços i mercats ambulants i el tancament de parcs públics i zones de joc infantils a partir de les 20 hores, entre altres mesures (https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/mesures-increment-casos-covid19.pdf).

L'Ajuntament està treballant en la senyalització per informar de la prohibició de l'ús dels parcs públics a partir de les 20 hores, així com en el precintament de les zones esportives a l’aire lliure, on s'han començat a treure cistelles i a inutilitzar porteries. També es controlarà l'aforament als mercats ambulants, que quedarà de la manera següent:

- Mercat ambulant del parc de la Solidaritat (dimecres): 50 persones al tram del c. Enrique Tierno Galván, 50 al tram M. Aurèlia Capmany i 24 al tram Ciutat de l'Hospitalet.

- Mercat ambulant de La Plana (dimecres): 24 persones al tram del mercat i 20 al de la font.

- Mercat ambulant d'Àngel Guimerà (dissabtes): 43 persones al tram la rambla i 29 al del parc Pou d'en Fèlix.

- Mercat de Pagès (divendres): 18 persones.

D’altra banda, davant el nou esforç que suposen les noves restriccions per a la ciutadania i el comerç local, l’Ajuntament recorda que ha prorrogat fins al 30 de novembre el termini per poder presentar sol·licituds per als ajuts municipals que es presten a persones que s’han vist greument perjudicats per la pandèmia: persones autònomes (subvenció addicional de 200 € per als que tinguin reconeguda la petició extraordinària estatal per pèrdua d'ingressos o tancament), famílies amb membres afectats per ERTO o fi de contracte (subvencions de 200 € més un 10% per fill o filla a càrrec) i establiments regentats per microempreses (ajudes del 80% per inversions sanitàries, higièniques o de digitalització, de fins a 1.000 €, motivades pel Covid-19). Més informació: https://www.esplugues.cat/sumem.

A més, s’ha ampliat el criteri de les subvencions a famílies amb membres afectats per la finalització de contracte, de manera que també es valoraran positivament aquelles amb data de finalització de contracte posterior a la declaració de pandèmia i que actualment es trobin en situació d’atur.

Segons les dades actualitzades d’aquest dijous 15 d’octubre per la Generalitat al portal dadescovid.cat, a Esplugues hi ha hagut 83 casos confirmats per PCR del 5 a l’11 d’octubre (els set dies anteriors hi va haver 55), el risc de rebrot s’ha situat en 457,46 (fa set dies era de 230,10) i la taxa de reproducció en 1,58. Actualment, hi ha cinc pacients ingressats, cap d’ells a l’UCI.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B