Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues Talent premia els millors projectes innovadors d'alumnes de secundària

11 de maig de 2022

La primera edició de l’Esplugues Talent, el concurs destinat a fomentar la cultura emprenedora de l’alumnat dels centres de secundària de la ciutat ­–­impulsat per l’Ajuntament i Talent Factory–, ha conclòs aquest 10 de maig amb la gala de lliurament de premis, que ha tingut lloc a la sala d'actes del Consell Català de l'Esport. Es van presentar els 11 projectes finalistes –seleccionats de 89–, ideats per grups de dos alumnes de 1r de batxillerat o de cicles formatius, i es van donar a conèixer els tres premiats:

- El primer premi va recaure en Lucía Hernández i Marta Quesada, del Col·legi Natzaret, per Dots & Clothes, un projecte per millorar l'autonomia de les persones invidents a l'hora d'adquirir roba, a través d’un sistema d’identificació de peces mitjançant etiquetes en braille i una app. El premi és un viatge a San Francisco (Califòrnia) per conèixer empreses representatives de sectors innovadors, com Google, la NASA, Facebook o la Universitat d’Stanford.

- El segon premi va ser per a Carl Reineke i Darius Cortinda, del Col·legi Alemany, per Buddy Care, una iniciativa per connectar persones que passen moments difícils, emocionals o de salut, a través d'una app. El premi és un viatge a Brussel·les per visitar centres d’emprenedoria i seus d’empreses.

- El tercer premi se'l van emportar Isabella Cárdenas i María Elena Cancu, de l'Institut Severo Ochoa, per Shine Care, un projecte de venda on-line de joies dotades de tecnologia per alertar la policia en situacions de perill. El premi és participar en el Dia de l'Emprenedoria de Barcelona.

talent_650px.jpg

Esplugues Talent ha comptat amb la participació desinteressada d'11 empreses que han fet mentoratge, una per cada projecte, i han patrocinat el concurs. Es tracta de Nestlé, Euromadi, Finestrelles Shopping Center, CREProjects i Printer, Bohooptics, Coca-Cola Europacífic Partners, Edser, Producciones del Barrio, Made of Genes, Organic Africa Chocolate, Synlab i l’Hospital Sant Joan de Déu.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B