Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Ajuntament presenta un nou procés participatiu per fer d'Esplugues una 'smart city'

La ciutadania pot prioritzar, fins al 27 d'abril, les línies de modernització de la ciutat. Esplugues vol millorar la qualitat de vida amb els avenços tecnològics.

10 d'abril del 2018

Dilluns es va presentar a la ciutat el procés participatiu del Pla Smart City d’Esplugues, per impulsar la innovació i dissenyar un model de ciutat sostenible basat en l'ús intensiu de les noves tecnologies. "No es tracta només d'aplicar la tecnologia per reduir costos, sinó de posar en primer lloc la ciutadania i posar la informació al seu servei per fer la vida més fàcil", va dir l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz.

La sessió, oberta al públic, va tenir lloc a les set de la tarda a l'Espai Baronda i es va orientar també a resoldre els dubtes de les persones assistents. La necessitat de l'ús del mòbil per implicar la joventut, de punts de càrrega per a vehicles elèctrics, la bretxa digital o les activitats per a persones majors de 35 anys i una oferta formativa avançada van ser alguns dels temes que van sortir del públic assistent.

"El problema és que no apliquem la tecnologia com a comunitat. Aquesta és la pretensió del Pla Smart City", va comentar l'alcaldessa."No entenem les tecnologies si no són inclusives i fem aquest pas sobretot per a totes aquelles persones que no estan alfabetitzades en les tecnologies".

Lluís Just, director de Tecnologies i Innovació Tecnològica de l'Ajuntament d'Esplugues, va explicar que "l'smart city que imaginem és la que acompanya la ciutadania en tot el procés cíclic: millora la qualitat de vida de la gent". Va recordar que cal "racionalitzar millor tots els serveis, avançar-nos a les necessitats de la ciutadania, als reptes que se'ns plantegen" amb un compromís que vagi més enllà de "ser transparents" per oferir des de l'Ajuntament "una visió més oberta, open data", és a dir, oferint informació i dades de forma oberta. "Volem caminar cap a una ciutadania digital plenament capacitada", va comentar Just.

El Pla Smart City també vol potenciar el transport públic i els desplaçaments en bici i a peu, amb carrers més pacificats de trànsit i més saludables.

Les persones empadronades a Esplugues i majors de 16 anys poden participar en el Pla Smart City a través de la plataforma digital de participació municipal.

Principis Smart City

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B