Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues signa l'acord per impulsar la 'Ruta del TRAM'

Amb el Tramvia de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat també hi col·laboren els ajuntaments de Cornellà, Sant Feliu, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern

30 d'octubre de 2019

L'Ajuntament d'Esplugues, juntament amb els de Cornellà, Sant Feliu, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, han signat un conveni de col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, TRAM, per seguir impulsant La Ruta del TRAM. L'activitat ja està consolidada en el territori i descobreix visites a indrets rellevants, edificis emblemàtics i mostra l'oferta gastronòmica entorn del tramvia a la zona del Baix Llobregat. A més, també ofereix descomptes per visitar aquests atractius turístics i culturals propers a la xarxa Trambaix (línies T1, T2 i T3).

WhatsAppImage20191030at10.16.52.jpeg

A l'acte de signatura de l'acord de La Ruta del TRAM, que s'ha realitzat als Museus d'Esplugues, han participat Eva Maria Martínez Morales, presidenta del Consorci de Turisme del Baix Llobregat; Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues; Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu; Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern; Sergio Fernández Mesa, tinent d'alcalde d'Economia i Administració de Cornellà; Àlex Medrano, president de l'Àrea de Serveis a la Persona, Cultura, Promoció Associativa i Turisme de Sant Joan Despí; i Felip Puig, president de TRAM.

La ruta, "gran oportunitat" per Esplugues

Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues, ha qualificat de "gran oportunitat" la renovació de La Ruta del TRAM i ha remarcat la "gran complicitat" que ha suposat poder fer l'acte de signatura amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i amb el TRAM en un "complex museístic de primer ordre" com són els Museus d'Esplugues.

WhatsAppImage20191030at11.33.24.jpeg

"El Baix Llobregat està de moda", ha afirmat Eva Maria Martínez Morales, presidenta del Consorci de Turisme del Baix Llobregat. "És la segona destinació turística de Barcelona i les dades ho corroboren", ha subratllat, remarcant que espais com els museus espluguins "atrauen milers de visitants". La Ruta del TRAM "permet accedir a tots els espais i fer-ho d'una manera sostenible", ha declarat. "Amb aquesta iniciativa seguim movent l'economia i el turisme de manera sostenible", ha afegit.

Felip Puig, president de TRAM, ha explicat que a través de la cultura i el patrimoni s'enforteix la pertinença a un territori i que, amb el TRAM, es dóna accés a la cultura i el turisme. Puig ha destacat que les promocions privades de restaurants i comerços en la iniciativa donen més valor a La Ruta del TRAM.

Els atractius del Baix Llobregat i de la ruta

La Ruta del TRAM ofereix un gran ventall de propostes per descobrir com ara l'antiga fàbrica de ceràmica La Rajoleta, a Esplugues; l'obra modernista de Jujol, a Sant Joan Despí; el Museu de les Aigües, el Palau Mercader i el Museu de les Matemàtiques, a Cornellà de Llobregat; l'edifici Walden i el refugi antiaeri, a Sant Just Desvern; i el Palau Falguera, a Sant Feliu de Llobregat. Els Parcs amb activitats per gaudir en família, els mercats de pagès, i una variada oferta gastronòmica, completen les recomanacions per gaudir d'aquesta ruta a un salt de Barcelona.

WhatsAppImage20191030at10.22.18.jpeg

La novetat d'aquest any és que els restaurants que s'acullen a la campanya de La Ruta del TRAM són establiments que cuinen amb productes de proximitat, km 0, amb el segell Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Per gaudir de l'experiència i dels descomptes de la ruta només cal que qui vulgui participar accedeixi a la web, activi la promoció i la mostri als establiments perquè se'ls apliqui directament el descompte.

Es pot trobar més informació de la campanya a les webs del TRAM, del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i a la de La Ruta del TRAM, així com als respectius comptes a les xarxes socials.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B