Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues se suma a la crida feminista del 19J

19 de juny del 2017

L'Ajuntament d'Esplugues s'ha sumat aquest matí a la convocatòria de l'entitat Novembre Feminista, a proposta del Moviment Feminista de València, per fer una concentració davant dels ajuntaments espanyols i llegir el Manifest 19J, una crida per exigir a l'Estat que aporti "tots els recursos necessaris" per eradicar la violència masclista, "que té una causa estructural: la desigualtat entre dones i homes".

La concentració s'ha fet per exigir que es consideri la violència masclista com una qüestió d'estat i per criticar el fet que, als pressupostos generals de l'Estat de 2017, de pròxima aprovació, "la partida assignada a finançar la lluita contra la violència masclista és d'uns 31 milions d'euros, que suposa un 0,00011% del total de Pressupost i un 10% menys que fa 7 anys".

Segons el manifest, l'origen de la reivindicació és el fet que aquest any, ja "han estat 28 les dones assassinades per la violència masclista, que també s'ha emportat la vida de 6 criatures". "Estem fartes de comptabilitzar-les, d'assistir a minuts de silenci i concentracions, d'escoltar discursos de condemna, laments i dol". El 2017, 28 dones han estat assassinades per les seves parelles i exparelles, i la violència masclista ha provocat un total de 52 víctimes.

Es reclama inversió econòmica en els àmbits educatiu, sanitari i dels mitjans de comunicació, que es millori la resposta judicial i que es cobreixi el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les Entitats Locals establerts a la Llei d'Igualtat.

L'hora dels fets

Des del convenciment que "ha passat el temps de les paraules i és l'hora dels fets", la concentració davant dels ajuntaments ha fet "una exigència molt concreta al Govern de l'Estat: la consignació de 120 milions d'euros en la partida destinada a la lluita contra la violència masclista".

Aquesta convocatòria reclama que "no és negociable el preu de la vida de les dones" i que cal deixar de tolerar "la inactivitat, la indiferència o la incompetència dels poders públics a l'hora d'actuar amb celeritat i eficàcia per frenar la violència masclista".

També es convoca a una trobada, el mateix dilluns 19 a les 20h, a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B